CHP’ye FETÖ suçlaması yapan Abdüllatif Şener, seçimden önce tam tersini söylemişti!

Yayın tarihi: 16 Haziran 2023 Cuma 12:13 pm - Güncelleme: 16 Haziran 2023 Cuma 12:13 pm

AKP kurucusu ve eski CHP Milletvekili Abdüllatif Şener, dün akşam katıldığı programda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Seçimlerde Kılıçdaroğlu’na ve CHP’ye oy vermediğini belirten Şener, partiyi FETÖ’cülükle suçladı. Çark eden Şener’in seçim sonraki değişimi tepki çekti.

AKP’nin kurucuları arasında yer alan eski CHP Milletvekili Abdüllatif Şener, Halk TV’nin konuğu oldu. Programda CHP’ye yönelik ‘FETÖ’ suçlamasında bulunan Şener’in ifadeleri sosyal medyanın gündemine oturdu. Arşiv görüntüleri, Şener’in seçim öncesi ve seçim sonrasındaki değişimini gözler önüne serdi.

“CHP, FETÖ ETKİSİYLE ADIMI LİSTEDEN ÇIKARDI”

Şener dün akşam katıldığı yayında şunları söyledi:

“Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ettiğimde her ne kadar haziran listelerini fazla değiştirmeyecek olsak da kasım ayında seni milletvekili adayı olarak görmek istiyoruz dedi. Ben de memnun olurum dedim. Beni ilk olarak Gaziantep birinci sıradan listeye koymuşlar, sonra çıkarmışlar. Bu FETÖ etkisiyle o işin listeden çıktığı kanaatine ulaşmıştım. Daha sonra Kılıçdaroğlu ile yaptığım görüşmede Kılıçdaroğlu neden listeye alınmadığımı anlattı.”

GEÇMİŞTEKİ İFADELERİ YENİDEN GÜNDEMDE

Öte yandan partiyi ‘FETÖ’ ile ilişkilendiren Şener’in seçim öncesindeki ifadeleri yeniden gündeme geldi. Şener yine katıldığı bir programda CHP’ye yönelik FETÖ suçlamarıyla ilgili şöyle konuşmuştu:

“Erdoğan dedi ki ‘FETÖ’nün siyasi ayağı Kılıçdaroğlu ve ekibidir’ dedi. (Gülerek) Hiç yakışan bir laf değil. Sayın Kılıçdaroğlu da ‘FETÖ’nün siyasi ayağı sen ve ekibin’ dedi. 20 madde sıraladı. Bu tartışmadan şunu gözlemledim: Erdoğan eski kükreyen üslubü yok. Konuşmaları canlı izlemiyorum bıktırıyor beni. Çelişkili konuşuyor. Bunalıyorum artık.”

Abdüllatif Şener’in sandığından geçersiz oy çıkmadı