CHP’nin yerel seçim tahmini: İmamoğlu 500 bin oy önde

Yayın tarihi: 13 Mart 2024 Çarşamba 7:32 pm - Güncelleme: 13 Mart 2024 Çarşamba 7:32 pm

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, “Sayın İmamoğlu 500 bin üzerinde oy farkıyla seçim kazanacağını ön görüyoruz. Belediye Meclislerinde sayısal olarak çoğunluk sağlanacağı seçimle karşı karşıyayız” dedi.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, İl Başkanı Mustafa Bak, Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz ve Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Kaya ile Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

Gazete Duvar’dan Fatih Saygın’ın haberine göre, 31 Mart Yerel Seçimleri’ne ilişkin konuşan Zeybek, CHP olarak öncelikli hedeflerinin 11 olan büyükşehir belediyesini 15’e çıkarmak olduğunu söyledi. Seçimlerde Karadeniz’de de önemli bir başarı elde edeceklerini öne süren Zeybek, var olan Artvin ve Sinop il belediyelerine yeni iller eklemek istediklerini dile getirdi.

Konuşmasında İstanbul seçimlerine ilişkin de görüşlerini dile getiren Zeybek, “İmamoğlu, Trabzon’un yürekli ve yiğit evladı, çok çalışkan belediye başkanımız ikinci ve son kez İstanbul’da belediye başkan adayını olacak” dedi. Zeybek, İmamoğlu’nun belediye başkanlığından sonraki siyasi kariyerine ilişkin de “Onun bundan sonraki siyasi beklentileri, milletimizin beklentileri ile örtüşecektir şüphem yok” diye konuştu.

Zeybek, İstanbul seçimlerinde önde olduklarını dile getirerek şu sözleri kullandı: “Trabzon doğumlu ya da Trabzon nüfusuna kayıtlı hemşerilerimizin yüksek teveccühü, 81 il vatandaşımızın seçimlerde tercihi İmamoğlu’ndan yana. Sayın İmamoğlu 500 bin üzerinde oy farkıyla seçim kazanacağını ön görüyoruz. Belediye Meclislerinde sayısal olarak çoğunluk sağlanacağı seçimle karşı karşıyayız.”

Ekrem İmamoğlu: Bakanlık İBB’nin taşeronu durumuna düşmüştür, bu da kapak olsun

Kaynak: TELE1