CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakıroğlu, Akhisar’da Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı yurdun öğrencinin az olması gerekçesiyle kapatılmasına video çekerek tepki gösterdi. Aziz Nesin’in hikayelerini aratmayacak bir olay olduğunu belirten Bakıroğlu, ”Bir yandan kamu kaynaklarının verimli kullanılması gerekçe gösterilerek Akhisar’daki yurt kapatılmakta, öbür tarafta bu yurda 500 metre ilerde yeni bir yurt yapılmakta” dedi.

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakıroğlu, kamu kaynaklarının verimli kullanılması gerekçe gösterilerek öğrenci azlığı nedeniyle Akhisar’da bulunan Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne ait 210 kişilik öğrenci yurdunun kapatılması kararına tepki gösterdiği bir video çekti.

Öğrenci azsa yeni yurt neden ?

Aziz Nesin’i aratacak bir olay olduğunu savunan Bakıroğlu ”Bir yandan kamu kaynaklarının verimli kullanılması gerekçe gösterilerek Akhisar’daki yurt kapatılmakta, öbür tarafta bu yurda 500 metre ilerde yeni bir yurt inşa edilmekte üstelik 20 milyon lira maliyetle” diye konuştu

”En yakın KYK yurduna yerleştirileceksiniz”

Bakıroğlu “Burada barınan öğrencilere ‘sizi mağdur etmeyeceğiz, en yakın KYK yurduna yerleştireceğiz’ denilmiş. En yakın KYK yurdu şehir dışında. Burada çok büyük bir mağduriyet yaratılacaktır. Bizim KYK’dan ricamız yeni yurt yapılana kadar bu yurt kapanmaması, işlevine devam etmesidir” diye konuştu.