CHP Milletvekili Bülent Tezcan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik başlatılan "yolsuzluk" soruşturması hakkında dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Tezcan, İçişleri Bakanlığı'nın 24 Şubat'ta İBB'den ihale alan şirketlerin evraklarını talep ettiğini belirterek, bakanlığın bu firmalar arasında AKP döneminde de ihale almış olan şirketleri fark ettiğini ve bu sebeple bir gün sonra 2019 sonrasına ait dosyaları istemek üzere ikinci bir yazı gönderdiğini açıkladı.

Yazı Bir

Bakanlığa tepki gösteren Tezcan, "Utanmıyorsunuz değil mi?" diyerek, "Sizin derdiniz yolsuzluk soruşturması değil, iftira üretmek" dedi.

Yazi 2

Tezcan ayrıca, "Utanmazlığın bu kadarına ne denir? Ama sonuna kadar peşinizi bırakmayacağım" diyerek, sürecin takipçisi olacağını vurguladı.

Tezcan'ın paylaşımı şöyle:

"İçişleri Bakanlığı, ona bağlı mülkiye müfettişleri. Utanmıyorsunuz değil mi? Yüzünüz bu kadar yırtılmış!

24 Şubat 2025 tarihli yazınızda İBB’den 14 şirketin ihale evraklarını istiyorsunuz.
Bu şirketlerin 6 tanesi 2019 yılından önce de (AK Parti döneminde de) ihale almış.
Telaşla bir gün sonra 25 Şubat tarihinde ikinci bir yazı yazıp, 2019 sonrası dosyaları istediğinizi ifade ediyorsunuz.

Yani derdiniz yolsuzluk soruşturması değil, iftira imal etmek.
Yahu utanmazlığın, vicdansızlığın bu kadarına ne denir?
Ama and olsun, sonuna kadar peşinizi bırakmayacağım."

Kaynak: Haber Merkezi