CHP’li Semra Dinçer: AKP ne yazık ki yollarda sınıfta kalmıştır

Yayın tarihi: 12 Temmuz 2023 Çarşamba 12:23 am - Güncelleme: 12 Temmuz 2023 Çarşamba 12:23 am

CHP Genel Başkan Yardımcısı Semra Dinçer, Karadeniz Bölgesi’nde yaşanan sel felaketine ilişkin, “Karadeniz’de çöken yolları gördük ve birçok yerde tek şerit üzerinden yola devam etmek zorunda kaldık. Yol yapmayla övünen AKP, ne yazık ki övündüğü bütün yollarda sınıfta ve yaya kalmıştır” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Semra Dinçer, bugün yaptığı açıklamada, Karadeniz’de yaşanan sel afetine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Dinçer, şunları söyledi:

“Karadeniz Bölgesi’nde büyük sel felaketleri yaşandı. Samsun’da bir vatandaşımız sel sularına kapılarak hayatını kaybetti. Milyonlarca liralık maddi hasar meydana geldi. Şu bir gerçek ki bu sel felaketi göz göre göre geldi. Gerekli çalışmalar yapılmadı, çarpık yapılaşma engellenemedi.

AKP’liler ‘Asrın Projesi’ diyordu! 50 ille bağlantılı yol çöktü

Dün Zonguldak ilimizde Devrek, Gökçebey, Saltukova, Çaycuma ve Karadeniz Ereğli ilçelerini ziyaret ettik. Devrek’te gördüğümüz manzara çok kötüydü. Her yer çamur deryasına dönüşmüş, yollar çökmüş, evlerin alt katları sular içerisindeydi. Sanki Devrek’e bir bomba düşmüştü. Altyapı tamamıyla perişan haldeydi.

En son deprem felaketinde Hatay Havalimanı’nın yanı sıra birçok ilimizde yollar kullanılmaz hale gelmişti. Şimdi de Karadeniz’de çöken yolları gördük ve birçok yerde tek şerit üzerinden yola devam etmek zorunda kaldık. Ordu-Mesudiye yolu, yani Ordu’nun 50 ile bağlantısı, Karadeniz’in Akdeniz’e açılan kapısı da dün sel felaketinde yerle bir oldu. İktidarın yandaşlarını zengin etmek için verdiği yol ihalelerinin sonucudur bu yıkımlar. Yol yapmayla övünen AKP, ne yazık ki övündüğü bütün yollarda sınıfta ve yaya kalmıştır”