AKP’liler ‘Asrın Projesi’ diyordu! 50 ille bağlantılı yol çöktü

Yayın tarihi: 11 Temmuz 2023 Salı 4:25 pm - Güncelleme: 11 Temmuz 2023 Salı 4:28 pm

Sağanak yağışa teslim olan Karadeniz bölgesinde, AKP’nin ‘Asrın Projesi’ diyerek hayata geçirdiği 50 ille bağlantılı yol yoğun yağışın ardından çöktü.

Yaklaşık 50 ili dolaylı yoldan ilgilendiren Karadeniz-Akdeniz yolunun Ordu etabında sağanak nedeniyle dün heyelanlar meydana geldi. AKP’nin “Asrın Projesi” olarak nitelendirdiği ve 2008 yılında 1 milyar 466 milyon liraya ihale ettiği ‘Karadeniz – Akdeniz Yolu’ yoğun yağışın ardından çöktü.

AÇILIŞI YAPILMADAN ÇÖKTÜ

Karadeniz’in, İç Anadolu ve Akdeniz’in ticaret limanı olması hedeflenen ve Ordu – Adana arasını yaklaşık 6 saate indireceği açıklanan yol henüz tam olarak tamamlanmadı. Asrın Projesi olarak adlandırılan yol, Ordu’yu etkisini altına alan sağanak sebebiyle çöktü. Mesudiye ilçesindeki Darıcabaşı Tüneli girişinde bulunan Çağlayan deresi sağanak yağmur nedeniyle taştı.

Sel suları önce menfezler ile asfalt arasında kalan malzemeyi boşalttı. Ardından menfezler uçuruma yuvarlandı. Son olarak da asfalt yol heyelanla uçuruma doğru kaydı. Yol, tamamen ulaşıma kapandı, ardından uçuruma sürükledi, ardından meydana gelen heyelanda da tamamen çöktü.

VALİDEN AÇIKLAMA

Ordu Valisi Tuncay Sonel, yaşanan olayın ardından açıklama yaptı. Sonel, şunları söyledi:

“Karadeniz-Akdeniz Yolu, Ordu, Mesudiye, Sivas güzergâhı. Orada heyelandan dolayı tünel çıkışlarında bir kapanma oldu. Ama bizim alternatif yollarımız var. Karayolları teşkilatımız ve arkadaşlarımızla o yolun da açılması için var gücümüzle çalışıyoruz. Kısa sürede inşallah orayı da açacağız” ifadelerini kullandı. Sivas Valiliği’nden yapılan açıklamada ise, yolun Sivas’ta kalan kısmında da su birikintisi ve çökmeler olduğu belirtilerek,”Karadeniz bölgesinde etkili olan yağışlar nedeniyle Ordu ile Sivas arasında ulaşımı sağlayan Karadeniz – Akdeniz yolunun bazı bölgelerinde heyelan oluştu.”

Baraj suyu yükseldi yol çöktü