CHP’li Öztrak’tan Berberoğlu kararına tepki: Anayasa çiğnenmiştir

Yayın tarihi: 13 Ekim 2020 Salı 6:11 pm - Güncelleme: 13 Ekim 2020 Salı 6:27 pm

Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Enis Berberoğlu kararına ilişkin açıklama yaptı.

Öztrak, “Her zeminde hak hukuk adalet arayışımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Devletin temeli adalettir, adalet çürürse ikide bir bahsedilen beka sorunu orada başlar.” dedi.

Öztrak, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Tabi bu konu 2 gün içinde 15. Ağır Ceza Mahkemesi’ne intikal edecek ve burada gerekli karar verilecektir; umarız 15. Ağır Ceza Mahkemesi kararıyla bu hukuksuzluğa bu hukuk garabetine son verilir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zeminde hak hukuk adalet arayışımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Devletin temeli adalettir, adalet çürürse ikide bir bahsedilen beka sorunu orada başlar. Ve şunu açıkça görmemiz lazım bu ülkede hukuk devleti zayıf düştükçe, demokrasi zaafa uğratıldıkça milletin cebi de boşaltılmaktadır. Bugün ekonomide yaşadığımız buhranın en önemli nedenlerinden biri de hukukun bu şekilde ayaklar altına alınmasıdır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak hem milletvekilimizin, hem TBMM’nin hem de diğer tüm haksızlığa uğrayan insanların haklarını her zeminde aramaya devam edeceğiz.”

Yerel mahkeme, AYM’nin Enis Berberoğlu kararını tanımadı!