CHP’li Özkoç’tan Nebati’ye sert tepki! ‘Türkiye’nin bu hali ile dalga geçiyorsunuz’

Yayın tarihi: 12 Aralık 2022 Pazartesi 10:41 pm - Güncelleme: 12 Aralık 2022 Pazartesi 10:41 pm

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, TBMM bütçe görüşmelerinde Türkiye’nin ekonomisini gülümseyerek anlatan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati‘ye tepki gösterdi. Özkoç, “İbret alınması gereken manzara budur. Türkiye’nin bu haline siz gülüyorsunuz. Türkiye’nin bu hali ile dalga geçiyorsunuz.” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Hazine ve Maliye ile Dışişleri bakanlıklarının 2023 yılı bütçe görüşmelerindeki konuşmasında Türkiye ekonomisindeki en zorlu döneminin geride kaldığını gülümseyerek anlattı.

Nebati’ye tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, icra dosyalarını, açlık sınırının altında çalışan asgari ücretliyi ve yeterli beslenemediği için büyüyemeyen çocukları hatırlattı.

“TÜRKİYE’NİN BU HALİNE GÜLÜYORSUNUZ”

Özkoç, şunları söyledi:

Sayın maliye bakanı çok ibret verici bir konuşma yaptı. Hepimiz hiç muhalefet etmeden dinledik. Neden hiç muhalefet etmedik? Gerçekten bu konuşmanın tamamı ülkemiz tarafından dinlenirse insanlarımızın bu konuşmaya karşı bakış açısının ne olacağını gayet iyi biliyoruz. 36 milyon vatandaşın bankalara borcu var. 24 milyon icra dosyası var. Siz kalkıyorsunuz burada gülerek, espri yaparak ‘Bak ne kadar büyüyoruz’ bu doğru bir bakış açısı mı? Bu nasıl bir yaklaşımdır? Açlık sınırı, biz demiyoruz TÜRK-İŞ diyor. 7785 lira. Türkiye’de açlık sınırında olan insanların sayısı ise yüzde 50. Yani asgari ücretli 7 milyon insanımız açlık sınırında kalıyor.

Siz diyorsunuz ki ’empati yapın’. Gerçekten siz hiç empati yapıyor musunuz? Aç kalan çocukları aklınıza getiriyor musunuz? Çocuklarını besleyemeyen anneleri aklınıza getiriyor musunuz? Üç milyon çocuğumuz yetersiz beslendiği için boyu uzamıyor, kilo almıyor. Ben bunları anlatıyorum siz orada gülüyorsunuz. İbret alınması gereken manzara budur. Türkiye’nin bu haline siz gülüyorsunuz. Türkiye’nin bu hali ile dalga geçiyorsunuz. EYT’liler ile ilgili ‘Ne o? EYT ne diyorsunuz?’ Bir gün EYT’liler de size ‘Ne o? Nebati kim? ‘diyecekler. Bundan biraz sıkılmalısınız. Yaptığınız esprilerle milleti incitiyorsunuz.

Nureddin Nebati EYT sorusuna gülüp geçti