CHP’li Özkoç: Cumhurbaşkanına orantısız yetki veren OHAL yasasını kesinlikle reddediyoruz

Yayın tarihi: 8 Şubat 2023 Çarşamba 3:00 pm - Güncelleme: 8 Şubat 2023 Çarşamba 3:23 pm

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç Meclis’te bir basın toplantısı düzenledi. Özkoç, “Cumhurbaşkanına orantısız sürede, orantısız yetki veren OHAL yasasını kesinlikle reddediyoruz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Engin Özkoç Meclis’te basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet dileyen Özkoç, yaralılara da acil şifalar dileyerek sözlerine başladı. Özkoç enkaz altındaki vatandaşlar için de “Allah’tan onlara güç vermesini diliyorum” dedi.

OHAL kararı Meclis’e geldi!

AFET BÖLGESİ “GECİKTİ”, OHAL “DOĞRU KARAR DEĞİL”

Depremin vurduğu bölgenin önce Afet Bölgesi ilan edildiğini ve sonrasında da OHAL ilan edildiğini belirten Özkoç, Afet Bölgesi ilanı kararını “Gecikmiş” şeklinde, OHAL kararını ise “Şu anda bizim için doğru bir karar değildir” diyerek yorumladı.

OHAL ilanının hangi gerekçeyle yapıldığını iktidarın kendilerine açıklaması gerektiğini söyleyen Özkoç sözlerini şöyle sürdürdü:

“OHAL kararıyla ‘hızlı karar almak diyorsanız Cumhurbaşkanlığı Sistemiyle en çok öne çıkarttığınız, ‘bürokrasi ortadan kalkacak’, ‘hızlı hareket edeceğiz’ deyip övündüğünüz bu değil miydi? Bugün Cumhurbaşkanı’nın isteyip de yapamadığı kurumları ve kurulları işletemediği tek bir alan var mı?  Yapabilmesi için yetki var fakat yetkisini millet menfaati için kullanmayan bir irade ortada duruyor”

OHAL kararı Resmi Gazete’de

“15 TEMMUZ SONRASI NELER YAPTINIZ HATIRLIYORUZ”

OHAL ilanı durumunda Cumhurbaşkanı’nın OHAL Kararnameleri çıkartabileceğini söyleyen Özkoç, “Hepimiz 15 Temmuz sonrasında çıkarttığınız OHAL kararnamelerinde neler yaptınız biliyoruz ve hatırlıyoruz. İlgili ilgisiz her konuda her alan OHAL kararnamesi çıkarttınız. On binlerce insanın hayatının nasıl mağdur edildiğini milletimiz şahit oldu. Biz biliyoruz, milletimizin de bilmesini istiyoruz. hukuk yolları OHAL kararnamelerine kapalıdır ve Anayasa Mahkemesi’nin denetimine kapalıdır” diyerek böyle bir durumda çıkartılacak kararların yasaya uygun olup olmayacağının bilinemeyeceğini aktardı.

Özkoç ayrıca, “Cumhurbaşkanına orantısız sürede, orantısız yetki veren OHAL yasasını kesinlikle reddediyoruz” dedi.

10 ili yıkan deprem felaketinde üçüncü gün! Acı, çaresizlik, yalnızlık ve mucize bir arada