CHP’li Oğuz Kaan Salıcı: Genel başkana itiraz ettim

Yayın tarihi: 25 Ekim 2023 Çarşamba 10:42 pm - Güncelleme: 25 Ekim 2023 Çarşamba 10:54 pm

Seçim döneminde CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Oğuz Kaan Salıcı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na DEVA, SP ve Gelecek Partisi’ne verilen vekil kontenjanına itiraz ettiğini söyledi.

14-28 Mayıs Seçimleri döneminde CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Oğuz Kaan Salıcı, TELE1 ekranlarında Tuncay Mollaveisoğlu’nun sunduğu Anında Manşet programına konuk oldu.

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Salıcı, o dönem ittifak görüşmeleri konusunda kendisine görev verildiğini hatırlatarak, DEVA, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi’ne 39 vekil kontenjanu verilmesine itiraz ettiğini bunu da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na ilettiği anlattı.

‘BİR SİYASİ PARTİ ARKADAŞ KULÜBÜ GİBİ DAVRANAMAZ’

Salıcı şöyle devam etti: “Benim itirazlarım oldu ama ben şunu yapmam: Ben bir süreç yürüttüm. İki kişi Genel Başkanla aramızda bazı arkadaşların olduğu yerlerde konuştuk. Sonra ben bunları çıkıp başka yerlerde anlatmam. İtirazımı yaparım, katkımı yaparım kabul gören itirazlarınızı çıkar anlatır mısınız? Burası bir siyasi parti. Türkiye’nin en eski kurumu aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi. Burası bir arkadaş kulübü gibi davranamaz. İçeride yaşanan bazı konular dışarıda anlatılmaz. Partiyi koruyan bir refleksle davranılır.”

Kılıçdaroğlu’nun DEVA ilçe başkanlarıyla görüştüğü iddiasına Murat Emir’den ’39 vekil’ uyarısı