CHP’li Mehmet Tüm’ün yargılandığı davada karar çıktı

Yayın tarihi: 14 Nisan 2022 Perşembe 6:41 pm - Güncelleme: 14 Nisan 2022 Perşembe 6:41 pm

CHP 25 ve 26. dönem Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 11 ay 20 gün ceza aldı. Tüm’ün aldığı ceza para cezasına çevrildi.

25 ve 26. dönem CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, milletvekili olduğu dönemde yaptığı konuşmada AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanıyordu. Yerel mahkemede beraatle sonuçlanan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı tarafından istinaf edilen dava Bursa Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi’nde görüldü. Mahkeme kararında milletvekili Tüm’e 11 ay 20 gün ceza verildi. Tüm’e verilen ceza daha sonra para cezasına çevrildi.

Duruşmanın ardından yapılan basın açıklamasında ise şunlar kaydedildi:

“2017 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Karesi ve Altıeylül ilçe teşkilatlarının olağan genel kurul toplantılarında yapmış olduğum konuşmalardan dolayı hakkımda “Cumhurbaşkanına hakaretten” bir dava daha açılmıştı. Geçtiğimiz yıl yapılan yargılama sonucunda berat etmiştim. Fakat bu berat kararı Cumhurbaşkanını ve avukatlarını rahatsız etmiş olacak ki dava kararına itiraz edilmiş ve dosya yeniden görülmek üzere istinafa gönderilmişti. Bugün, Bursa Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesinde görülen davam neticesinde “Cumhurbaşkanına hakaret etmek” suçundan, temyiz yolu açık olmak suretiyle 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldım.

Maalesef ülkemizde gerçekleri dile getirdiğimiz için Cumhurbaşkanına hakaret suçundan yargılanıyor ve ceza alıyoruz. Bugün verilen hapis cezası ile beni susturacağını sanan siyasi iktidar yanıldığını görecektir. Susarak suça ortak olacağıma, konuşarak ceza almaya devam edeceğim. Gerçekleri söylemek için bir bedel ödenecekse o bedeli bugün ben ödedim yarın da öderim. Çünkü korkmuyorum, boyun eğmiyorum, susmuyorum.”

TBMM’de CHP, HDP ve İYİ Parti’nin grup önerileri kabul edilmedi