CHP’li Karatepe-Şimşek görüşmesine ilişkin AKP’den ilk açıklama

Yayın tarihi: 24 Haziran 2024 Pazartesi 5:50 pm - Güncelleme: 24 Haziran 2024 Pazartesi 6:06 pm

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile CHP’li Yalçın Karatepe arasındaki görüşmeye ilişkin “Burada gündeme getirilen konular hükümetin zaten bildiği bakanlığın üzerinde çalıştığı konular” dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sürerken açıklamalarda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile CHP’nin Hazine ve Maliye’den sorumlu gölge bakanı Yalçın Karatepe arasında 4 saat 15 dakika süren görüşmeyi değerlendiren Çelik, “Burada gündeme getirilen konular hükümetin zaten bildiği bakanlığın üzerinde çalıştığı konular. Herkes öneri getirebilir. Ekonomi yönetimimiz ne yaptığını biliyor öngördükleri takvim kusursuz bir şekilde işliyor. Mehmet Bey talep üzerine ekonomi vizyonumuzu paylaşmış oldu.” dedi.

Çelik’in konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

”Orta vadeli program kapsamında vergi adaletinin sağlanması için çeşitli konular görüşülüyor. Sosyal medya ya da başka yerlere sızan ‘şuraya, buraya vergi gelecek’ açıklamalar spekülatiftir. Çalışmalar vergi adaletin sağlanması için yapılmaktadır. Son kararı siyasi irade verir. Herhangi şekilde resmi olarak açıklanmamış bu tür spekülasyonlara itibar edilmemesi gerektiğini belirtmek isterim.

Vergide adalet hedeflenirken enflasyonist sonucun ortaya çıkmaması, üretim, istihdam, ihracat süreçlerinin etkilenmemesi büyük bir hassasiyetle değerlendirilecektir. Ekonomi yönetimimiz son derece net, şeffaf, Türkiye’deki sıkıntıları giderecek dünya tarafından kabul gören program uygulanıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın desteği yüksek seviyededir.

ŞİMŞEK-CHP GÖRÜŞMESİ

Özgüvenli bir hükümete sahibiz. Burada gündeme getirilen konular, ben size açıkça söyleyeyim, bakanlığın üstünde çalıştığı konular. Bir şey gündeme getiriliyor muhalefet tarafından zaten gündemde olup da yapılırsa biz getirdik de yapıldı oluyor. Bugünkü görüşmede Mehmet Şimşek Bey basına verilen konularda hükümet olarak ne yaptığımızı dünya örnekleriyle paylaşmış oldu. Onlar öneri getirdik çok kabul görmedi diye açıklama yapmışlar. Herkes öneri getirebilir. Ekonomi yönetimimiz ne yaptığını biliyor öngördükleri takvim kusursuz bir şekilde işliyor. Mehmet Bey talep üzerine ekonomi vizyonumuzu paylaşmış oldu.

YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCI NE KADAR OLACAK?

Bu konu da çok gündem oldu. Son kararların verileceği toplantılar yapılmadı. Toplantılar yapılıp kararlar verilip açıklanana kadar bunların bir spekülasyondan ibaret olduğunu ifade etmiş olayım.”

Bahçeli’nin açıklamasının ardından AKP’li Ömer Çelik’ten ‘Cumhur İttifakı’ paylaşımı

Kaynak: HABER MERKEZİ