CHP’li Gürsel Erol’dan Saadet, Gelecek ve DEVA’ya sert tepki!

Yayın tarihi: 8 Haziran 2023 Perşembe 12:20 pm - Güncelleme: 8 Haziran 2023 Perşembe 12:20 pm

CHP Elazığ milletvekili Gürsel Erol, Meclis Başkanlığı seçimlerinde CHP’nin adayını desteklemeyerek kendi adaylarını çıkaran DEVA, Gelecek ve Saadet Partilerine tepki gösterdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde dün yapılan oylamayla yeni Meclis Başkanı seçildi. AKP’li Numan Kurtulmuş, üçüncü turda, 30. TBMM Başkanı oldu. CHP Elazığ milletvekili Gürsel Erol, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, seçimlere CHP listelerinden giren DEVA, Gelecek ve Saadet Partilerinin CHP’nin Meclis Başkan adayı Tekin Bingöl’e oy vermeyerek kendi adaylarını çıkarmasına tepki gösterdi.

Mecliste bakanlar yemin etti! Görevini teslim eden Vedat Bilgin metnin dışına çıktı

Erol, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Saadet, Gelecek ve DEVA’nın aday çıkarmasını nezaketsizlik olarak niteledi ve partisini ‘kendi değerlerine dönmeye’ çağırdı.

Erol paylaşımının tamamında şunları söyledi:

“Dün TBMM Başkanlık seçiminde, listelerimizden seçilen Deva Partili, Saadet Partili ve Gelecek Partili milletvekillerinin partimizin Meclis Başkanı adayına oy vermeyerek kendi adaylarını çıkarmaları büyük bir siyasi nezaketsizliktir. Partimiz bu devşirme siyasetini bırakarak acilen kendi değerlerine dönmelidir.”