CHP’li Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’ya Erdoğan’a hakaretten hapis cezası

Yayın tarihi: 5 Ocak 2023 Perşembe 1:04 pm - Güncelleme: 5 Ocak 2023 Perşembe 1:04 pm

CHP’li İzmir Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’ya AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği suçlamasıyla bir yıl 15 gün hapis cezası verildi. Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmetti.

CHP’li İzmir Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın Facebook hesabından AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği suçlamasıyla açılan dava sonuçlandı.

İzmir 34’üncü Asliye Ceza Mahkemesi, Facebook’tan mahkemeye gelen yanıtta, söz konusu hesaba ilişkin IP numarası tespit edilmediği belirtilmesine rağmen Halil Arda’ya “cumhurbaşkanına hakaret” suçundan hapis cezası verdi.

SİYASET YASAĞINA HÜKMÜN AÇIKLANMASININ GERİ BIRAKILMASI

DHA’nın aktardığına göre savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme, Halil Arda’yı ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan bir yıl hapis cezasına çarptırdı. Arda’nın cezası, olayın zincirleme şekilde olması nedeniyle, bir yıl üç aya çıkarıldı. Hakim, TCK 62’nci madde gereğince cezayı hafifletecek takdiri nedenler bulunduğundan, cezayı bir yıl 15 güne düşürdü, sanığın iyi hali ve sabıkasız oluşu nedeniyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Halil Arda hakkında seçme ve seçilme ehliyetinden yoksun bırakılmasına karar veren hakim, bu hükmün de açıklanmasının geri bırakılmasına, Arda’nın beş yıl süreyle denetime tabi tutulmasına hükmetti.

Gaziemir Belediye Başkanı’na 5 yıla kadar hapis cezası ve siyasi yasak talebi