CHP’li Erdem hakkındaki hapis ve siyasi yasak talebini değerlendirdi: Jet hızıyla karar vermek istiyorlar

Yayın tarihi: 19 Ocak 2023 Perşembe 10:06 pm - Güncelleme: 19 Ocak 2023 Perşembe 10:08 pm

CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Eren Erdem’in, sosyal medya paylaşımı sebebiyle “Cumhurbaşkanına hakaret ettiği” ve “suçun alenen işlendiği” gerekçesiyle İstanbul Anadolu adliyesinde 63. Asliye ceza mahkemesinde yargılandığı davada savcı bugün mütalaasını açıkladı. TELE1’e konuşan Erdem, mahkemenin jet hızıyla karar vermek istediğini söyledi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada hakkında siyasi yasak ve hapis cezası istenen CHP PM üyesi Eren Erdem TELE1’in konuğu oldu. Hukukçu Salim Şen ve gazeteci Gökmen Karadağ’ın sunduğu Açıkça’ya konuşan Erdem, “Ben karar çıkmaz diye düşünürken, hakim bir hafta sonrasına karar celsesi yazdı. Avukatımız o tarihte başka duruşmaları olduğunu söyledi. En fazla iki hafta sonrasına öteleyebildik. Jet hızıyla karar vermek istiyor. Muhtemelen şu tweetten dolayı ceza alacağımız kanaatindeyiz.” dedi.

Erdem, şunları söyledi:

Mahkeme celseyi açmadan önce duruşma saati geldi. Normalde taraflar oradaysa duruşmayı açar değil mi? Kapıda bekliyoruz. Hakim katibe dedi ki ‘avukatı arayın başlatacağız duruşmayı’. Katip cumhurbaşkanının avukatını aradı. Avukatlar, mahkeme başkanın davetiyle salona geldiler. Böyle bir usül var mı? Ben gelmeseydim mahkeme benimle ilgili zabıt tutup yakalama kararı çıkaracaktı. Ben siyasetçiyim. Ana muhalefet partisinin en üst organında görev yapıyorum. Bu hükümetin ülkedeki açlığın ve yoksulluğun sebebi olduğunu söylüyorum. Söylemeye de devam edeceğim. Tweetimde de bunu söylüyorum. Bunun cumhurbaşkanına hakaretle bir ilgisi olamaz. Ben karar çıkmaz diye düşünürken, hakim bir hafta sonrasına karar celsesi yazdı. Avukatımız o tarihte başka duruşmaları olduğunu söyledi. En fazla iki hafta sonrasına öteleyebildik. Jet hızıyla karar vermek istiyor. Muhtemelen şu tweetten dolayı ceza alacağımız kanaatindeyiz. En üst sınırdan ceza talep edildi 4 yıl 8 ay ve siyasi yasak uygulanması isteniyor.

CHP’li Eren Erdem’e siyaset yasağı ve hapis istemi