CHP’li Emre’den Kılıçdaroğlu öngörüsü: Kurultayda muazzam bir fark olacak

Yayın tarihi: 6 Eylül 2023 Çarşamba 12:12 pm - Güncelleme: 6 Eylül 2023 Çarşamba 12:12 pm

Genel seçimlerin ardından ‘değişim’ tartışmalarının gündeme geldiği CHP’de kurultay sürecine yönelik geri sayım sürüyor. Adayların henüz netlik kazanmadığı partide, Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun yarış öncesindeki üstünlüğüne dikkat çekti. TELE1’e konuşan Emre, “Kurultayda muazzam bir fark olacak. Sayın Genel Başkanımız çok büyük bir farkla kazanacak.” dedi.

CHP’de 14 Mayıs ve 28 Mayıs’taki genel seçimlerin ardından başlayan ‘değişim’ tartışmaları devam ediyor. Kurultayda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına çıkacak isimler henüz netlik kazanmazken, TBMM Grup Başkanı Özgür Özel’in adaylığına ise kesin gözüyle bakılıyor.

“MUAZZAM BİR FARK OLACAK”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre, partideki kurultay süreciyle ilgili TELE1’den Zeynel Lüle’nin sorularını yanıtladı. Kurultayda Kılıçdaroğlu’nun açık ara üstünlük sağlayacağı öngörüsünü paylaşan Emre, “Kurultayda muazzam bir fark olacak. Sayın Genel Başkanımız çok büyük bir farkla kazanacak. Özgür Bey’le bulunduğumuz ortamlarda veya başka ortamlarda açıkça söylüyorum. Sonuçlar itibarıyla Kılıçdaroğlu’nun kurultayı alacağı gibi bir gerçeklik var” dedi.

“GENEL BAŞKANLIK İÇİN BÜYÜK BİR MUTABAKAT SAĞLANMALI”

Özel’in adaylık sinyalini değerlendiren Emre, “Çalışarak milletvekili, genel başkan yardımcısı, belediye başkanı olabilirsiniz. Ama genel başkanlık için çok büyük bir mutabakatın üzerinizde sağlanması lazım” ifadelerini kullanarak Kılıçdaroğlu’nu işaret etti.

“SONUCU DEĞİŞTİRMEZ”

“CHP’de Genel Başkanımızın Sayın Deniz Baykal’ın istifası sonrasında ikinci bir ismin konuşulmayacağı kadar bir mutabakat vardı. İnsanların muazzam bir ilgisi ve sevgisi vardı. Kabul etmemesini kabul etmeyecek milyonlar vardı. Kamuoyu delege seçimini tesir eder. Kongrelerde yarışlarda, gidilir gezilir. Bu diğer çalışmalardan farklı. Sonucu değiştirecek bir şey değil. Bizim bir kişiyi geride bırakma lüksümüz yok. Kimsenin ötekileştirilmesine izin vermeyiz. Yarışlar yaşanır, yarışlar biter. Önceden nasıl oluyorsa öyle devam ederiz.”

Mustafa Balbay’dan kritik Özgür Özel iddiası! Aday çıkmasın diye kalkan mı oldu?