CHP’li Bülbül’den tartışmalı maçla ilgili açıklama: Nazilli’nin hakkını yedirmem

Yayın tarihi: 29 Nisan 2024 Pazartesi 9:58 pm - Güncelleme: 29 Nisan 2024 Pazartesi 10:01 pm

TELE1 Haber Merkezi

TFF 2. Lig’de oynanan Ankaraspor-Nazilli Belediyespor karşılaşmasıyla ilgili başlayan ‘şike’ tartışmalara CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül de dahil oldu. Bülbül, “Süreci takip ediyoruz. Nazillispor’un hakkını kimseye yedirmeyeceğim ve bu işin peşini de bırakmayacağım” dedi.

Ankaraspor ile Nazilli Belediyespor arasında oynanan ve şut çekilmeden tamamlanan karşılaşma kısa sürede Türkiye’nin gündemine oturdu. Karşılaşma ile ilgili ‘şike’ iddiaları gündeme gelirken, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) konuyla ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı.

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül de yaşanan gelişmeler üzerine sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

“NAZİLLİ’NİN HAKKINI KİMSEYE YEDİRMEYECEĞİM”

Bülbül, karşılaşmanın defansif bir oyunla oynanması nedeniyle karşılaşmanın 0-0’lık eşitlikle tamamlandığını belirterek, şunları söyledi:

“Nazilli Belediyesporumuza ligde kalabilmesi için 1 puan yetiyordu. Oyuncularımız, defansif bir oyunla deplasmanda berabere kalarak 1 puanı aldı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) iddialar üzerine gerekli incelemeleri başlatmıştır. Bu iddialara Nazilli kökenli bir Aydın Milletvekili olarak katılmıyorum. Süreci takip ediyoruz. Nazillispor’un hakkını kimseye yedirmeyeceğim ve bu işin peşini de bırakmayacağım”

NE OLMUŞTU?

TFF 2. Lig’de bitime 2 hafta kala Ankaraspor ile Nazilli Belediyespor Etimesgut Belediyesi Atatürk Stadyumu’nda karşı karşıya geldi.

Ankaraspor’un Play-Off turuna kalması için 1 puan yeterli olurken, küme mücadelesi veren Nazilli Belediyespor’un da ligde kalması için beraberlik yetiyordu.

Karşılaşma 0-0’lık eşitlikle sona erdi. Bu sonuçla birlikte Zonguldakspor’un küme düşmesi kesinleşti.

Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında tartışılan görüntü

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, karşılaşma ile ilgili açıklama yaptı.

Yavuzyılmaz, şunları söyledi:

“Bugün 2.Lig Beyaz Grup’ta oynanan Ankaraspor-Nazillispor maçı için kulüplerin beraberlik sonucu üzerinde uzlaşarak sahaya çıktıkları görülmektedir. Zira maç boyunca iki takımın kalesine doğru düzgün şut bile çekilmemiştir. Bu durum hayatın ve futbol tarihinin olağan akışına aykırıdır. Bunun bir sonucu olarak Zonguldak Kömürspor küme düşürülmüştür. Maçın mutlaka incelemeye alınması gerekiyor! Konunun takipçisi olacağım!”

Maçın hiç şut çekilmeden tamamlanması sosyal medyada ‘şike mi yapıldı’ tartışmalarına neden oldu. İddialar üzerine TFF karşılaşma ile ilgili inceleme başlattı.

Nazilli Belediyespor Başkanı Şahin Kaya ise Zonguldak Kömürspor’un ‘algı operasyonu yaptığını’ ifade ederek, şike iddialarını kesin bir dille reddetti.

TFF’den Ankaraspor – Nazilli Belediyespor maçına soruşturma

Nazilli Belediyespor, Süleyman Bülbül, Ankaraspor, TFF, şike iddiası

Kaynak: HABER MERKEZİ