Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında tartışılan görüntü

Yayın tarihi: 29 Nisan 2024 Pazartesi 6:25 pm - Güncelleme: 29 Nisan 2024 Pazartesi 6:38 pm

Haber: TELE 1 HABER MERKEZİ

TFF’nin şike iddiaları sonrası soruşturma başlattığı  TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta oynanan AnkarasporNazilli Belediyespor maçının 89. dakikasında Nazilli Belediyespor oyuncusu Tibet Öniz’in gole yaklaşması sonrasında 39 numaralı Ankarasporlu stoper İbrahim Sürgülü’nün, Tibet Öniz’e tepkisi dikkat çekti.

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta oynanan Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçı ilginç istatistiklere sahne oldu. 90 dakika boyunca iki takım da şut çekmezken, müsabakanın ardından Nazilli Belediyespor ligde kalmayı garantiledi. Ankaraspor ise play-off’lara kaldı. Ancak maçın 0-0 sona ermesiyle Zonguldak Kömürspor 35 puanla küme düşen ekip oldu.

Bunun üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz; maçın hayatın ve futbol tarihinin olağan akışına aykırı bir şekilde tamamlandığına dikkat çekti. 90 boyunca iki takımın şut bile çekmediğini ve müsabakanın 0-0 bittiğinin altını çizen Yavuzyılmaz, her iki takımın uzlaşarak sahaya çıktığını savundu.

Yavuzyılmaz, “2. Lig Beyaz Grup’ta oynanan Ankaraspor – Nazillispor maçı için kulüplerin beraberlik sonucu üzerinde uzlaşarak sahaya çıktıkları görülmektedir. Zira maç boyunca iki takımın kalesine doğru düzgün şut bile çekilmemiştir. Bu durum hayatın ve futbol tarihinin olağan akışına aykırıdır. Bunun bir sonucu olarak Zonguldak Kömürspor küme düşürülmüştür. Maçın mutlaka incelemeye alınması gerekiyor. Konunun takipçisi olacağım” ifadelerine yer verdi.

İSTATİSTİKLER DİKKAT ÇEKTİ

Maçın istatistiklerine göre, iki takım da müsabakayı ilginç bir şekilde şut çekmeden tamamladı. Maçta sadece 2 korner atışı kullanıldı. Karşılaşmada sarı ve kırmızı kart çıkmazken, Ankaraspor maçı 10 faul, Nazilli Belediyespor ise 5 faulle tamamladı.

TARTIŞILAN GÖRÜNTÜ

Öte yandan maçın sonlarına doğru gerçekleşen bir pozisyonda futbolcuların tepkisi dikkat çekti. Maçın 89. dakikasında Nazilli Belediyespor oyuncusu Tibet Öniz’in gole yaklaşması sonrasında Ankarasporlu stoper İbrahim Sürgülü’nün hücumcu ile herhangi bir temas yada müdahalesi olmamasına rağmen tepki göstermesi dikkat çekti. Kameralara yansıyan görüntüde pozisyon sonrası Sürgülü’nün Öniz’in üzerine yürüdüğü görüldü.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

TFF maçın ardından ortaya atılan iddialar üzerine karşılaşmayı incelemeye aldı. Futbol Disiplin Talimatı’nın ilgili maddesine göre iddiaların intikal ettirileceği Etik Kurul, hazırlayacağı raporu TFF Yönetim Kuruluna iletilmek üzere TFF Başkanlığı’na sunacak. TFF Yönetim Kurulu da raporu değerlendirip gerek gördüğü takdirde disiplin yargılaması yapılması amacıyla konuyu PFDK’ye sevk edecek.

nazilli belediyespor,

TFF’den Ankaraspor – Nazilli Belediyespor maçına soruşturma

Kaynak: HABER MERKEZİ