CHP’li Budak: THK uçaklarının kullanılamamasının sebebi…

Yayın tarihi: 29 Temmuz 2021 Perşembe 6:27 pm - Güncelleme: 17 Ağustos 2022 Çarşamba 11:00 am

Evren Özalkuş’un sunduğu Ana Haber’in bugünkü konuğu, CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak oldu. Budak, üç kişinin yaşamını yitirdiğini söyleyerek kimliklerini açıkladı.

Budak, Manavgat’ta yangının kontrol altına alınmadığını belirterek şöyle söyledi:

“Çok etkili bir müdahale göremiyoruz. Çok büyük bir alandan bahsediyoruz. Bir yerde sönüyorsa bir yerde başlıyor… 19 köy boşaltıldı ancak birkaçı da yangın altına kaldı. Kızılçam ormanlarının çoğu yandı. Bir tek uçak olduğu söylendi fakat ben bugün onu hiç görmedim. Yangın kontrol altına alınamıyor. Filolar elimizde vardı. THK, Cumhuriyetin en köklü kurumu. Neden yok ettiler? Güneş bugün yüzünü Manavgat’ta hiç göstermedi, her yerden kül yağıyor” dedi.

Tüm belediyelerin yardım gönderdiğini ifade eden Budak, yaban hayatındaki canlıların da çok acı çektiğini söyledi. Budak, “Yemyeşil bir alandı buralar. Çok canlar yandı. Evcil hayvanlar da aynı şekilde… İnsanlar ahırlara müdahale edemedi ve birçoğu yanarak hayatını kaybetti” dedi.

Sabotaj ihtimalinin çok yüksek olduğunu belirten Budak, iki kişinin yakalandığını duyduklarını ancak sonrasında açıklama duymadıklarını ifade etti. İçişleri Bakanı’nın bu konuda bir açıklama yapması gerektiğini söyleyen Budak, ellerindeki imkanlar dahilinde iş insanlarını harekete geçirdiklerini de söyledi.