CHP’li Başarır’dan Cemal Canpolat açıklaması: Sözlerim bambaşka yere çekildi

Yayın tarihi: 12 Ekim 2023 Perşembe 7:42 pm - Güncelleme: 12 Ekim 2023 Perşembe 7:56 pm

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, CHP kongresinde İBB’ye yönelik iddialarda bulunan Cemal Canpolat’a yönelik sözlerinin çarptırıldığını söyledi. Başarır, Canpolat’la görüştüğünü açıkladı.

Başarır, bugün düzenlediği basın toplantısında sözlerinin çarptırıldığını söyledi. Canpolat’la görüştüğünü açıklayan Başarır şunları söyledi:

“Dünkü İstanbul kongresinde konuşmamla ilgili bir cümlesini basın aldı. Uzun bir konuşma yaptım. Bugün Filistin’le ilgili genel görüşme yapacağız. Dün bu ülkenin Cumhurbaşkanı grup toplantısında Filistin’den CHP kongresinden videolar paylaştı. Bu benim canımı acıttı. Çünkü bugün tüm partiler ortak bir bildiri yayınlayacak. Ben bunu Filistin’de ölen çocukları, kalıcı barışı konuşmasını isterdim. Ben kongreyle ilgili adaylarımızla başladım ve bir delegeyle ilgili de konuşmamı bitirdim. İkisi de çok değerlidir; Cemal Canpolat da Canan Kaftancıoğlu da.

CHP’den Canpolat’a tepki: Gereken yapılacak, hadsize haddini bildireceğiz

‘UMARIM BU BUZLAR ERİR’

Orada söylediğim bir söz bambaşka bir yere çekildi. Ben orada 50 cümle Erdoğan’ı eleştirdim sonra notumdaki il delegesiyle ilgili konuştum. Cemal başkan da alınmış, onunla görüştüm. Benim de grup başkanvekili olarak haddim ve sınırlarım belli. Bunu da parti tüzüğü belirler. O cümleyle ilgili disipline sevk edilecek, bunun kararını da ben vermem, İstanbul’un yetkili kurulları belirler. Cemal başkanın da üzüldüğünü görüyorum. CHP tüm soğukkanlığı ile kurultay sürecinde. Nedense bu kadar önemli konu varken CHP’nin konuşulması her şeyin önüne geçiliyor. Dünkü konuşmam sadece Erdoğan’ın konuşmasıyla ilgiliydi. Disiplin kararını CHP Grubu değil İstanbul ili verir. Kendisi İstanbul İl Başkanı’nı aramış, güzel bir görüşme olmuş. Umarım bu buzlar erir, tartışmaya evet ayrışmaya hayır. Kongrede konuşulanlar hem amacını aştı, hem de basın tarafından aştırıldı.”

Cemal Canpolat’ın İmamoğlu’nu suçlayan sözlerine Kılıçdaroğlu’ndan da tepki