CHP’den Canpolat’a tepki: Gereken yapılacak, hadsize haddini bildireceğiz

Yayın tarihi: 11 Ekim 2023 Çarşamba 2:14 pm - Güncelleme: 11 Ekim 2023 Çarşamba 2:18 pm

CHP’li Ali Mahir Başarır, CHP İstanbul İl Kongresi’nde çeşitli iddialarla İBB’yi hedef alan Cemal Canpolat için “Gereken yapılacak” dedi.

CHP İstanbul İl Kongresi’nde İstanbul il başkanı adayı Cemal Canpolat konuşması sırasında bazı delegelerin ve delege yakınlarının kongrede Özgür Çelik’ten yana tutum sergilemeleri için Ekrem İmamoğlu tarafından İBB’ye işe alındığını iddia etmişti.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Canpolat’ın açıklamalarına tepki göstererek ‘gerekenin yapılacağını’ söyledi. Başarır “İstanbul İl kongresinde adaylardan bir tanesi çıktı ‘Ben Ekrem İmamoğlu’na bir liste veriyorum, işe almıyor’ dedi. Recep Tayyip Erdoğan bunu grupta paylaştı. Teşekkür ediyorum Recep Tayyip Erdoğan. CHP’nin İBB’si listeyle işe adam almaz, güreşçiyi daire başkanı yapmaz, bir kişiye beş maaş vermez. Milletvekillerinin listesiyle İstanbul’un çalışanlarını belirlemez. Ne güzel bunu paylaştın? Çok teşekkür ediyorum. İBB Başkanı kim olursa olsun para vermez. İstanbul’un rızkını ve bütçesini 16 milyona verir. Tabii sen buna alışık değilsin çünkü İstanbul’u sen ve arkadaşların yönetirken paranın bir kısmı vakıflara gidiyordu, paranın bir kısmı yandaşlara gidiyordu. Milletvekillerinin çocukları projelerle ihaleler alıyordu” dedi.

Cemal Canpolat’ın İmamoğlu’nu suçlayan sözlerine Kılıçdaroğlu’ndan da tepki

‘O HADSİZE HADDİNİ BİLDİRECEĞİZ’

İstanbul İl Kongresi’nde İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef alan Cemal Canpolat’a sert tepki gösteren Başarır, “Ve bundan da bir arkadaşımız rahatsız olmuş, İstanbul İl Kongresi’nde söylenmiş. Onun için gereken yapılacak, o hadsize haddini bildireceğiz” diye konuştu.

‘LİSTELERLE İŞE ADAM ALINMIYOR’

Başarır, “Mersin, Adana, İstanbul, Ankara listelerle işe adam alınmıyor. Kim hak ediyorsa, kimin ihtiyacı varsa Ankara’nın, İstanbul’un, Mersin’in çocukları geliyor, CV’lerine bakılıyor” vurgusunu yaptı.

Ekrem İmamoğlu’ndan Cemal Canpolat’a sert tepki: Çok çirkinleştiler