CHP’li Balyalı Erzurum’daki provokasyonu anlattı: Polisler sanırım İmamoğlu’nun konuşmasında kendilerini kaptırmıştı

Yayın tarihi: 8 Mayıs 2023 Pazartesi 3:30 pm - Güncelleme: 8 Mayıs 2023 Pazartesi 3:30 pm

Erzurum’da Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu’na taşlı saldırı sırasında yanında olan İBB CHP Grup Başkanvekili Tarık Balyalı, provokasyonda yaşananları anlattı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Erzurum’da taşlı saldırı düzenlendi. İmamoğlu, atılan taşlar nedeniyle yurttaşların yaralanması nedeniyle mitingini yarıda kesti

TELE1’de Ülkü Çoban’ın sunduğu Gün Ortası programına konuk olan İBB CHP Grup Başkanvekili Tarık Balyalı, Erzurum’da yaşanan provokasyonu anlattı. İmamoğlu’nun yanında olan Balyalı, saldırının organize edildiğini altını çizdi. AKP cephesinden gelen ‘kendileri taş’ attı açıklaması hakkında ‘aklımızla dalga geçiyorlar’ diyen Balyalı şunları dile getirdi.

“OTOBÜSÜN TEKERLEKLERİNE VURANLAR VARDI”

“Erzurum’da organize kötülüğü vucut bulacağını herkes de bilgisi vardı. Biz alana girdiğimiz olaylar başladı. Oysaki Erzurum’da yurttaşlar sevgi göstergesi yaptı. Başkanımızın otobüsü ile alana girmesiyle taş yağmuru başladı. Otobüse saldırı oldu. Fiili olarak otobüsün tekerlerine vuranlar oldu. O camlar, çakıl taşı ile bu hale gelmesi mümkün değil. Parke taşları otobüsün içerisinde düştü.

Polis arkadaşlar da sanırım başkanımızın konuşmasına dinlemeye kendilerini vermişlerdi o yüzden pek müdahale olmadı. Dinlemek yerine kalkanlarını havaya kaldırsalardı o atılan taşlar insanları yaralamazdı. Onların bahsettiği gibi 7 kişi de yaralanmadı.

AKP’li Erzurum Belediye Başkanı Sekmen 21 kişiye mezar olan apartmandaki kaçak katlara göz yummuştu

İstanbul’da beş kişi yürüse TOMA, harekete geçirdi. Çevik kuvvette vardı. Ama bu polis arkadaşlarla ilgili bir durum değil. Emir verenlerle ilgili.

Orada olan şeyler hakkında aklımızda alay ediyorlar. İçişleri Bakanı’nın ilk görevi bu seçimi en rahat biçimde sonuçlanmasını sağlanmak. Gördüğümüz tablo bakanın görevinin yapmadığı.

Çok üzücü tablolarla karşılaştık. Bize atılan taşlar, bize isabet etmediğinde vatandaşlara geldi. Engellenmesi gerekenler seyretmeyi tercih etti.

Alana girişte de herhangi bir arama olmadı. Ne havalimanından şehre giderken ne şehirden havalimanına giderken güvenliğimiz yoktu.

Başkanımız için özel hazırlanmışlar, nereden geldiği belli olmayan bir grup saldırı düzenledi. Bunun Erzurumla bir ilgisi yok. İnsanlar istediği partiye oy verebilir. Ama bu başka bir şey. Demokrasiye saygılıyız ama dün olanlar organize işlerdi”