AKP’li Erzurum Belediye Başkanı Sekmen 21 kişiye mezar olan apartmandaki kaçak katlara göz yummuştu

Yayın tarihi: 8 Mayıs 2023 Pazartesi 12:37 pm - Güncelleme: 8 Mayıs 2023 Pazartesi 2:32 pm

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na taşlı provokasyonu savunan ve miting öncesi alana otobüs yığan AKP’li Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yıllar önce kaçak yapılara göz yumduğu ortaya çıktı. Sekmen 21 kişiye mezar olan apartmana kaçak kat izni veren kişi. Sekmen, aynı zamanda da 1998 yılında da girdiği işlerden dolayı görevden alınmıştı.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na dün (7 Mayıs) Erzurum2da taşlı provokasyon düzenlendi. Bir grup mitinge Türk bayraklarıyla gelen yurttaşlara taşla saldırdı Çocuklar yaralandı. Taşlı provokasyonda hemen önce ise AKP’li Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, miting alanına otobüsler yığdı. Sekmen’in adı yıllar önce 21 kişiye mezar olan Kartal’daki Yeşilyurt apartmanı ile gündeme gelmişti.

“FARKINA VARMADIK”

1994 yılında yapılan 8 katlı bina 2019’da çöktü. 1992’de ruhsat izni alan yapı, kaçak yapılarla beraber Sekmen döneminde inşa edildi. 21 kişinin öldüğü olayda Sekmen’in ifadesi dahi alınmadı. Fırat Yeşilçınar ve Onur Dalar’ın haberine göre; kaçak kat iddiaları Mehmet Sekmen’e sorulduğunda ise, “Ruhsat alınan tarih belli, 1992. Biz göreve geldiğimizde bina yapılmıştı. Biz farkına varmadık” dedi.

GÖREVDEN ALINMIŞTI

Sekmen’in yaptıkları bunlarla da sınırlı değil. 1998 yılında Sekmen, dönemin İçişleri Bakanı Murat Başesgioğlu tarafından görevden alındı. Kartal Milli Gençlik Vakfı’na (MGV)  usulsüz işler yapmak, kıdemsiz memurları keyfi nedenlerle yükseltmek gibi nedenlerle görevden alınan Sekmen, mahkeme kararı ile görevine geri dönmüştü.

FETÖ’YÜ ÖVDÜĞÜ SÖZLER ORTAYA ÇIKTI

Geçmiş yıllarda bir televizyon programında konuşan AKP’li Sekmen’in, “Cemaat ile aynı şeyleri düşünüyoruz. Cemaatin üst yöneticileri benim arkadaşlarım ve beni destekliyorlar” dediği de ortaya çıktı.

Otobüslerle miting alanını kapatan AKP’li Belediye Başkanı provokasyonu savundu