CHP’li Altay’dan Soylu’ya ‘fetöroman’ yanıtı: Elinden geleni ardına koyma aç o dosyayı

Yayın tarihi: 4 Kasım 2022 Cuma 6:33 pm - Güncelleme: 4 Kasım 2022 Cuma 6:48 pm

İçişleri Bakanı Soylu, kırmızı kaplı bir dosya göstererek CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun FETÖ bağlantısı olduğunu iddia etti. CHP’li Altay, “Elinden geleni ardına koyma. O dosyayı sallamakla olmaz. Aç o dosyayı” dedi.

Katıldığı bir TV programında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun FETÖ bağlantısı olduğunu iddia eden Soylu, “Bu bir FETÖ roman, bu dosya açılacak” dedi. Kılıçdaroğlu’nun suça karışmış kişiler ile yan yana fotoğrafı çıkması sebebiyle Soylu’ya “fotoroman” demesinin ardından gelen bu iddia büyük tepki topladı. TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Soylu’ya yanıt verdi. “Elinden geleni ardına koyma” diyen Altay şunları dile getirdi:

Ağır suçlamalarda bulunuyor ama nedense savcıya gitmiyor! Soylu heybeden bu kez kırmızı dosya çıkardı

“HEM ERDOĞAN’A HEM DE FETÖ’YE YALVARMIŞ”

“Fotoroman, fetöroman… Sayın İçişleri Bakanı, 32 adımda fetöroman, belgesel mi dedi, ne dedi. Kitap hazırlamış. Kırmızı dosyayı da böyle elinde sallıyor. Şimdi, şunu çok iyi herkes hatırlayacak. AK Parti FETÖ ile ilişkisini 17-25’ten sonra kesti. Çok ilginç bir şey oluyor burada. Bu 17-25’ten önce Erdoğan’a göre 17-25 Aralık darbesi diye bilinen hikayeden bir ay önce, bakın fotoroman neler söylemiş. Çırpınmış adam. Aman ara bozulmasın. 23 Kasım 2013’te söylemiş. 17-25’ten 28 gün önce. ‘Birlik ve beraberlikle bu yere geldik.’ Kastı, Fetullah Gülen’in altındaki kadrolar. Aramızı açmaya çalışıyorlar. Çatışma alanı ortaya konuluyor. Bu da yanlış oluyor, demiş. Buradan bir kavga çıkarmayalım demiş. Hem Erdoğan’a hem de FETÖ’ye yalvarmış. Birbirimizi üzmeyelim, demiş. Biri Başbakanımız, biri gönlümüzün efendisi demiş ya.

CHP’li Özel’den Soylu’ya: FETÖ’nün de senin de canın cehenneme

“2010’DA ‘EVET’ İÇİN 30 İL GEZMİŞ”

Sonra ne olmuş? Daha geri gittiğimizde; beyefendi Demokrat Parti’de siyaset yaparken, 2010 referandumunda Demokrat Parti Genel İdare Kurulu toplanmış, bu referandum da ‘Hayır’ kampanyası başlatmış. Demokrat Parti’de önemli bir figür olarak beyefendi, kaynağı belirsiz para ile 20-30 il gezmiş. Evet kampanyası yapmış. Gönlünün efendisi istiyor diye. Nasıl olacak, bu tutarsızlığı neyle açıklayacak?

“O DOSYAYI SALLAMAKLA OLMAZ AÇ”

Soylu deyince aklıma dört şey geliyor. Şantaj, iftira, kumpas, yasa dışı dinleme ve izleme. Mesela Ekrem İmamoğlu’nun MOBESE kayıtlarını servis etmek, yasa dışı dileme ve izlemedir. Mesela İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde 557 terörist var deyip, bir kişiyi bile hakimin önüne koyamamak; iftiradır. Mesela ayda 10 bin dolar mafyadan rüşvet alan milletvekili var demek, Erdoğan’a karşı bir şantajdır. Mesela Sezgin Baran Korkmaz için ne demişti? Yukarından aşağıya devlet operasyonu planladık. Yukarıda kim var? Onun üstünde kim var? Sezgin Baran Korkmaz’ın yurt dışı yasağını kaldırmayı, mal varlığından konan tedbiri kaldırıp yurt dışına göndermeyi yukarıdan aşağıya yaptığımız bir devlet operasyonu diye Meclis’te söyledi. Bence bu Erdoğan’a bir kumpastır. Anlar, anlamaz; ben onu bilmem. Bir fetöroman yazıldı Sayın Soylu. Sen yeni belge gösterme, dosya sallama. Hem de 10 Ekim 2017’de. TBMM’de 15 Temmuz darbe araştırma komisyonu kuruldu, çalıştı, çalışmaları engellense de çalıştı. CHP’nin ikinci muhalefet şerhinin içine konmadığı bir rapor da basıldı. Meclis matbaasında. Fetöroman o işte. Nerede rapor? Rapor yok ya. TBMM’den 15 Temmuz Darbe Araştırma İnceleme Komisyonu’nun raporu çalındı. Fetöroman o işte. Elinden geleni ardına koyma. O dosyayı sallamakla olmaz. Aç o dosyayı. Orada bir suç varsa ve sen bunu bekletiyorsan, zaten yeni bir suç işliyorsun.