CHP’li Özel’den Soylu’ya: FETÖ’nün de senin de canın cehenneme

Yayın tarihi: 3 Kasım 2022 Perşembe 10:15 pm - Güncelleme: 3 Kasım 2022 Perşembe 10:15 pm

CHP’li Özgür Özel, partisinin lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu ‘FETÖ aklı’ diyerek hedef alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sert tepki gösterdi. Özel, “FETÖ’nün de senin de canın cehenneme. Yalanların ve iftiralarında boğulacaksın” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Ekim’de Twitter hesabından bir video paylaşarak Türkiye’de metamfetamin salgını olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, videoda, “Her türlü kara paranın ülkeye girmesine göz yumdular. ‘Getir, nereden getirirsen getir, kaynağını sormayacağım’ dediler ve bu kirli parayı yani milyar dolarları, yani uyuşturucu paralarını Türkiye’nin cari açığının finansmanında kullandılar. ‘Breaking Bad Süleyman’ ülkenin çocuklarının zehirlenmesine göz yummuştur” dedi.

‘Sansür Yasası’ ilk defa Kılıçdaroğlu için kullanıldı

Kılıçdaroğlu’nun çıkışının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) suç duyurusunda bulundu. ‘Sansür Yasası’nın ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak’ düzenlemesi, siyasiler arasında ilk kez CHP lideri Kılıçdaroğlu hakkındaki suç duyurusunun da gerekçesi oldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir TV programında Kılıçdaroğlu’nu hedef aldığı anları Twitter hesabından paylaştı. Soylu, paylaşımına,”Kılıçdaroğlu’nun aklı, FETÖ’nün aklıdır, Amerika’nın aklıdır…Yalanlarını ve iftiralarını yanına bırakmayacağız!” notunu düştü.

Kılıçdaroğlu: Uyuşturucu paralarını Türkiye’nin cari açığının finansmanında kullandılar

“FETÖ’DEN İLK SİYASİ İHRAÇ”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Soylu’nun paylaşımını alıntılayarak şunları dile getirdi:

“FETÖ’den ilk siyasi ihraç!!!

FETÖ’nün finansmanı ile 51 il gezip 2010 referandumunda Evet’e çalışıp Demokrat Parti’den ihraç edildin sen!

İçi boş kırmızı kitap şantajlarına pabuç bırakmayız.

FETÖ’nün de senin de canın cehenneme.

Yalanların ve iftiralarında boğulacaksın!!!”