CHP’li Akın: Erdoğan ‘verin yetkiyi’ dediğinden beri başımıza gelmeyen kalmadı

Yayın tarihi: 19 Haziran 2022 Pazar 4:19 pm - Güncelleme: 19 Haziran 2022 Pazar 4:40 pm

CHP’li Ahmet Akın, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Haziran seçimlerinden beş gün önce ‘Verin yetkiyi kardeşimize’ dediğini hatırlatarak, “Başımıza gelmeyen kalmadı” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Siz bu kardeşinize yetkiyi verin, ondan sonra şu faizle, şunla, bunla nasıl uğraşılır göreceksiniz” demesinin üzerinden tam dört yıl geçtiğini hatırlatan bir yazılı açıklama yaptı. Ahmet Akın, Erdoğan’a verilen yetki sonrası ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik krize dikkat çekti. 

TELE1’de Ülkü Çoban’ın konuğu olan Ahmet Akın, konuyla ilgili olarak şunları dile getirdi:

“Şimdi yaşadığımız etkiler şu. ‘Verin yetkiyi kardeşinize dediğinden’ beri başımıza gelmeyen kalmadı. Döviz kurundaki artış 3.5 katı geçti, akaryakıt 5 kat arttı, enerji zamları 4 kat arttı, gıda fiyatları 5,5 kat arttı. Allah aşkına milletimize kandırmak bu kadar kolay olmamalı gerekir. Vatandaşımıza reçeteyi doğru yazmak gerekiyor. Sadece algı olsun diye seçim sürecinde yanlış yönlendirmek için algı siyaseti yapmak için vatandaşa doğruları söylememek kadar milletimize büyük kötülük olamaz.”

“YOKLUĞU VE KUYRUKLARI GÖRDÜLER”

“Verdiler yetkiyi gördüler etkiyi. Ne gördüler zam gördüler, hayat pahalılığı gördüler, enflasyon gördüler, döviz kurlarının yükseldiğini gördüler. Yokluğu ve kuyrukları da görüyoruz”

CHP’li Akın’dan Nebati’ye: Milletin aklıyla alay etmeyi bırakın