CHP’li Akın’dan Nebati’ye: Milletin aklıyla alay etmeyi bırakın

Yayın tarihi: 1 Haziran 2022 Çarşamba 8:34 pm - Güncelleme: 1 Haziran 2022 Çarşamba 8:34 pm

CHP’li Ahmet Akın, vatandaşların hayat pahalılığı altında ezilirken iktidarın elektrik ve doğal gaza zam yapmasına tepki gösterdi. Akın,  ayrıca “Türkiye Ekonomi Modeli’nin meyvelerini şimdiden almaya başladık” diye Bakan Nebati’ye  karşılık vererek,” Saray’da meyvelerini almanız mümkün olabilir ancak halkımız zam üstüne zamlarla perişan oluyor” dedi. 

AKP iktidarı uyguladığı “ekonomi politikaları” sebebiyle vatandaşlar hayat pahalılığı altında ezilmeye devam ederken elektrik ve doğal gaza zam yaptı. Dün,  konutta kullanılan doğal gaza yüzde 30 zam gelirken konut ve tarımsal faaliyetlerde kullanılan elektriğe ise yüzde 15 zam geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, yayımladığı bir video ile iktidarın yaptığı fahiş zamlara tepki gösterdi. Ahmet Akın, “Böyle giderse makyajlanmasına karşın resmi enflasyon rakamı üç haneye çıkacak” açıklamasında bulundu. Ahmet Akın, şunları dile getirdi:

“CHP olarak kamuoyunu uyardık. Enerji zamları durmayacak iktidar vatandaşlarımız açlık sınırında yaşarken zam yapmaya devam edecek diye söyledik. AK Parti zam yapmaktan geri durmuyor “yeter ki zam yapayım yeter” diyor. Bugün hem doğal gaza hem elektriğe zam yapıldı. Akaryakıt zamları ise neredeyse her gün gelmeye devam ediyor. Tarife dönemini bekleyemeden temmuz ayında açıklanması gereken tarifeyi bir ay önceden açıkladılar.

“MİLLETİN AKLIYLA ALAY ETMEYİ BIRAKIN”

Elektrikteki toplam zam oranı yüzde 51’e çıkarak yılbaşındaki fahiş zammı bile geride bıraktı. Doğal gazda yılbaşından bu yana gelen üç zamla beş ayda artış yüzde 120 oldu. Bir sonraki kış kombiyi açan vatandaşımız en az 2 kat faturalar ile karşı karşıya kalacak. Bu zamların tek sebebi Saray iktidarıdır. Diğer taraftan Saray’ın Maliye Bakanı Nebati yeni modelin meyvelerini alıyoruz diye açıklamalar yapıyor. Allah aşkına milletin aklıyla alay etmeyi bırakın. Saray’da meyvelerini almanız mümkün olabilir ancak halkımız zam üstüne zamlarla perişan oluyor. Hayat pahalılığı altında eziliyor.

“AK PARTİ İKTİDARININ TEK POLİTİKASI ZAM YAPMAK”

Hep diyoruz Ak Parti iktidarın tek politikası var o da zam yapmak. İktidar enflasyonla mücadelede fırsatçılara izin vermeyeceğiz diyerek ertesi gün asıl fırsatçılığı yapıyor. Böyle giderse makyajlanmasına karşın resmi enflasyon rakamı üç haneye çıkacak. artık yeter. vatandaşı zamlarla ezmeyin. sandığı bir an önce getirin Türkiye rahat bir nefes alsın.

 

Haziran da zam yağmuruyla başladı! Doğalgaz, elektrik, akaryakıt, alkol….