CHP’den Ümit Özdağ’a yanıt!

Yayın tarihi: 17 Temmuz 2023 Pazartesi 4:51 pm - Güncelleme: 17 Temmuz 2023 Pazartesi 5:05 pm

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu ile 3 bakanlık ve MİT Müsteşarlığı konusunda anlaştıklarını iddia etti. CHP sözcüsü Faik Öztrak, Özdağ’ı yalanladı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Öztrak, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın “Biz İçişleri Bakanlığı dahil üç bakanlık ve Millî İstihbarat Teşkilâtı konusunda Kemal Bey’le mutabık kaldık” iddiasına yanıt verdi. Öztrak, Özdağ’ın iddiaları hakkında, “Zafer Partisi ile partimiz arasında kamuoyuna açıklanan bir protokol imzalanmıştı. Ayrıca iki genel başkan arasında yapılan bir protokol daha vardı. Her iki protokolde de 3 bakanlık ve mit müsteşarlığına dair bir düzenleme bir madde yer almamaktadır” ifadelerini kullandı.

Ümit Özdağ: Üç bakanlık ve MİT konusunda Kemal Bey’le mutabık kaldık

NE OLMUŞTU?

Türkiye’nin ekonomik kriz gölgesinde girdiği genel seçimler 14 Mayıs’ta nihayete kavuşmamış 28 Mayıs’taki ikinci tura kalmıştı. İkinci turda yarışan Kemal Kılıçdaroğlu ve Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ ile görüşmüştü. Sinan Oğan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la anlaşırken Ümit Özdağ, Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı almıştı. Özdağ ve Kılıçdaroğlu’nun anlaşması Kamuoyunda tartışılmış ‘Özdağ’a İçişleri Bakanlığı verilecek’ iddiası gündeme gelmişti.