CHP’den ‘Tasarruf Genelgesi’ tepkisi: Saray’a israf var, vatandaşa insaf yok

Yayın tarihi: 18 Temmuz 2023 Salı 11:32 am - Güncelleme: 18 Temmuz 2023 Salı 11:46 am

CHP’li Seyit Torun, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kamu kurumlarına gönderdiği Tasarruf Genelgesi’ne dayanak gösterilen AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip imzalı Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’nde Cumhurbaşkanlığı ve TBMM Başkanlığı’nın tasarruftan muaf tutulduğunu anımsattı.

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Seyit Torun, bugün yaptığı yazılı açıklamada, Mehmet Şimşek’in kamu kurumlarına gönderdiği Tasarruf Genelgesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kamu kurumlarına gönderdiği Tasarruf Genelgesi’nde atıf yapılan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip imzalı Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’nde Cumhurbaşkanlığı ve TBMM Başkanlığı’nın tasarruftan muaf tutulduğunu anımsatan Torun, “Erdoğan, bu genelgeyi 2021’de yayımlamıştı. Ne oldu? Kendi genelgelerine kendileri uymadılar. İsraf tam gaz devam etti. Şimdi Mehmet Şimşek geldi, bir daha genelge gönderiyorlar. Biliyoruz ki buna da kimse uymayacak. Çünkü ön teker nereye, arka teker oraya. Eğer samimiyseniz israfı önlemeye Saray’dan başlayın. Saray’a para, millete zam. Bu anlayışı kabul edemeyiz” dedi.

Torun, açıklamasında şunları kaydetti:

“SAMİMİYSENİZ İSRAFI ÖNLEMEYE SARAY’DAN BAŞLAYIN”

“İsrafın yükünü de yeni zamlarla vatandaşın sırtına yüklüyorlar. Saray’a israf var, vatandaşa insaf yok. Cumhurbaşkanlığı’nın 2023 bütçesi 6,6 milyar TL. Şimdi ek bütçe ile 640 milyon TL daha verildi, toplamda 7 milyar lirayı geçti. 13 lüks uçak, on binlerce makam aracı… Buradan tasarruf olmayacak, bu adalet midir?”

Mehmet Şimşek ‘çerez parası’nda tasarruf istedi