CHP’den Şişli Belediyesi’ne aday adayı olan İnönü vaatlerini anlattı

Yayın tarihi: 21 Aralık 2023 Perşembe 8:04 pm - Güncelleme: 21 Aralık 2023 Perşembe 8:04 pm

Hayri İnönü, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için Şişli Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. İnönü, “Benim önceliğim; kadınlar, çocuklar, eğitim ve yoksulluğun cenderesindeki çalışanlar olmuşlardır” dedi.

Yerel seçimler 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak ve dört aydan daha az bir süre kaldı. Şişli Belediye Başkanlığı için CHP’den aday adayı olan Hayri İnönü, kollarını sıvayarak vaatlerini anlattı.

İnönü şunları söyledi:

“Belediye Başkanlığı ve Belediyecilik; temelinde hizmettir. Kent halkına hizmet ederken klasik belediyecilik faailyetleride dahil olmak üzere, en geniş anlamı ile “hizmet” kavramına bakışınızı sizin anlayışınız, kimliğiniz, ideolojiniz ve bu çerçevede şekillenen “öncelikleriniz” belirler. Bu çerçevede benim önceliğim; kadınlar, çocuklar, eğitim ve yoksulluğun cenderesindeki çalışanlar olmuşlardır. Bu alanlarda yapılacak olumlu iş ve eylemler kentin huzur ve refahını arttıracak, o kentte yaşayanların mutluluğunu sağlayacaktır.

“KADRO ÇALIŞMASI YAPMAK ZORUNDAYIZ”

Başarılı bir Belediye Başkanlığı ve Belediyecilik için; her şeyden önce yaşadığınız kenti tanımalısınız. Kentin coğrafi ve fiziki durumunu tanıdığınız kadar, o kentte yaşayanların kimliğini, inancını, kimlerden ve nasıl oluştuklarını, hassasiyetlerini, ihtiyaçlarını, beklentilerini bilmek gerekir. Kentin ve kentte yaşayanların sorunlarını doğru tespit edip, bu sorunları hızlı ve verimli bir şekilde nasıl ve kimlerle çözeceğinizi bilmeniz, yani doğru bir kadro ve çalışma ekibi kurmanız gerekir.

“MAKSİMUM HİZMET VERECEĞİZ”

Özellikle tüm muhalif Belediyelerde olduğu gibi Belediyemizde kıt kaynakları ile maksimum hizmet vermeye çaba göstermektedir. Bu nedenle elimizdeki imkan ve kaynakları en doğru bütçe ve planlama ile kullanmak ve azami menfaati temin etmek zorundayız.

“İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLMALIYIZ”

Yaşadığınız kentin sorunları, geniş çerçevede baktığınızda, toplumun ve ülkenin sorunlarından ayrı ve bağımsız değildir. Bu nedenle, diğer kamu kurum ve kuruluşları ile düzgün ve verimli bir çalışma ve işbirliği içerisinde olmamız gerektiği gibi, mensubu olduğunuz siyasi partinin genel anlamdaki politikalarını ve bakış açısını bilmeniz ve partinizin yetkili organ ve kurumları ile işbirliği içerisinde olmamız gerekir.”

Kaynak: TELE1