CHP’den Numan Kurtulmuş’a Zarrab fotoğraflı yanıt

Yayın tarihi: 12 Aralık 2021 Pazar 3:03 pm - Güncelleme: 12 Aralık 2021 Pazar 3:13 pm

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan AKP’li Numan Kurtulmuş’a Reza Zarrab’a ödül verirken gösteren fotoğrafıyla yanıt verdi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, “TÜİK’e güvenmeyeceksin de filanca masada oturup içki içerken fikir söyleyen adamlara mı güveneceksin?” diye seslenen AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a sosyal medya hesabından yanıt verdi.

Reza Zarrab davasına yeni bir gizli dosya daha eklendi

Numan Kurtulmuş’un Halkbank’ın ABD’nin İran’a yönelik ekonomik yaptırımlarını ihlal etmekle suçlandığı davada önce sanık olarak yargılanan daha sonra “tanık koruma programına” alınarak itirafçı olan Reza Zarrab’a ödül verirken çekilmiş fotoğrafını paylaşan Öztrak, “Asıl ahlaksızlık; bu ülkede rüşvet dağıtan, Sonra’da ABD’ye kaçıp itirafçı olan, 30 yaşındaki bir dolandırıcıyı taltif etmektir” ifadesini kullandı.

Öztrak’ın paylaşımı şu şekilde:

Kurtulmuş, bazı esnafların verilen kredileri dövize çevirdiğine dair sorulan soru üzerine “Devletin kendisine vermiş olduğu Türk Lirası’nı gidip dövize yatırmak ahlaksızlıktı” demişti.

 

Numan Kurtulmuş döviz yatırımcısını ahlaksızlıkla suçladı!