CHP’den “Merkezi yönetim ve yerel yönetim aynı partiden olsun” diyen Murat Kurum’a çarpıcı hatırlatma!

Yayın tarihi: 10 Ocak 2024 Çarşamba 9:02 pm - Güncelleme: 10 Ocak 2024 Çarşamba 9:02 pm

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, “Merkezi yönetim ve yerel yönetim aynı partiden olsun” diyen AKP İBB Başkan Adayı Murat Kurum’a, “Kahramanmaraş’taki yerel yönetim AK Parti’de. Merkezi yönetim de AK Parti’de. Peki sonuç? Felaket…” şeklinde yanıt verdi.

Mart ayının sonunda yapılacak 2024 Yerel Seçimleri yaklaştıkça adaylar ve siyasi partiler arasındaki seçim rekabeti de yükseliyor.

“İmar Barışı” uygulamasıyla kurallara uygun yapılmamış yapıların kayıt altına alınması sürecinde 2016-2023 yılları arasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olan AKP’nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum’un merkezi yönetimle yerel yönetim aynı siyasi partiden olsun ki depremle daha etkin mücadele edilebilsin çıkışına CHP’den yanıt geldi.

KAHRAMANMARAŞ’I HATIRLATTI

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, 6 Şubat depremlerinin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ı hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

“Sn. Murat Kurum, İstanbu’da merkezi yönetimle yerel yönetim aynı siyasi partiden olursa depremle daha etkin mücadele edileceğini söylüyor.

Oysa bunun yapılmışı var

Kahramanmaraş’taki yerel yönetim AK Parti’de. Merkezi yönetim de AK Parti’de.

Peki sonuç? Felaket…”

Kaynak: TELE1