CHP’den Mamak Belediyesi’ne aday adayı olan Saklavcı: Temel belediyecilik hizmetlerinin eksiklerini tamamlayacağım

Yayın tarihi: 23 Ocak 2024 Salı 2:50 pm - Güncelleme: 23 Ocak 2024 Salı 2:50 pm

Cem Saklavcı, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için Mamak Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. Saklavcı, “Temel belediyecilik hizmetlerinin eksiklerini tamamlayacağım” dedi.

Yerel seçimler 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak ve üç aydan daha az bir süre kaldı. Mamak Belediye Başkanlığı için CHP’den aday adayı olan Cem Saklavcı, “İşsizliğin Ankara’daki en yoğun olduğu Mamak’ta yeni bir organize sanayi bölgesi planlayarak işsizlik sorununu belli oranda çözeceğim” ifadelerini kullandı.

Belediye başkanlığını kazanabilmek için, Mamak’taki Tüm CHP’lileri bir araya getirerek, ilçe örgütü ile partilileri kaynaştırıp bir sinerji ve heyecan yaratacağını söyleyen Saklavcı, “CHP ilçe örgütünün de bulunduğu 9 kişilik Seçim Çalışmaları Koordinasyon Kurulu oluşturacağız. Bu koordinasyon kurulunun altında nüfusu 5000 den fazla olan mahalleler için Mahalle Çalışma Ekibi oluşturacağız. Her mahalleden mahalle temsilcisi. İlçe örgütünden 1 kişi ve o mahallede yaşayan partililerden 1 olmak üzere 3 kişiden oluşacaktır” dedi.

Saklavcı şunları söyledi:

“Mamak belediye başkanlığını kazandığımızda;

-Cumhuriyet Halk partisi sosyal demokrat bakış açısı ve sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata Soldan Ankara’ya Mamak’tan bakan bir belediye başkanı olacağım.

-Temel belediyecilik hizmetlerinin eksiklerini tamamlayacağım. İlçenin 50 yıllık Alt Yapı ve Üst Yapı planlamasını hazırlayıp yaşanabilir, doğaya saygılı, nefes alan cazibe merkezi olacak bir kent yaratacağım.

-İşsizliğin Ankara’daki en yoğun olduğu Mamak’ta yeni bir organize sanayi bölgesi planlayarak işsizlik sorununu belli oranda çözeceğim.

-Mamak’ta mutlaka bir üniversite Kampüsü olması gerektekine inandığımdan, Üniversite kampüsü planlayıp hayata geçireceğim.

-Mamak ta kreş, yaşlılar ve emekliler lokali açacağım.

-İlköğretim öğrencilerine öğle yemeği vereceğim.

-Mamak halkının sağlıklı gıdaya güvenli ve ucuz erişimini sağlamak amacıyla çevre köylerde hayvancılık ve tarımsal üretimi (uygun sebze ve meyve yetiştiriciliği, seracılık, süt üretimi) birlikte planlayarak destekleyeceğiz.

-Dar gelirli çalışmayan Ailelere için kadınlara yönelik meslek edindirme kursları açacağız.

-Ürettiklerini satacak satış noktaları oluşturacağız.

-Bazı mahallelerde kültür sanat sokakları oluşturacağız.

-Büyük parklar içinde küçük anfi tiyatrolar ile sanat evleri kuracağız. Bu sanat evlerinde hem gençlere hem de yaşlılara yönelik resim boyama heykel koro gibi faaliyetler olacak.

-Ortaöğretim öğrencilerine yönelik ücretsiz etüt merkezleri açacağız.”

Kaynak: TELE1