CHP’den kayıp deprem yardımları sorusu

Yayın tarihi: 20 Kasım 2023 Pazartesi 3:46 pm - Güncelleme: 20 Kasım 2023 Pazartesi 3:46 pm

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, ortak yayında depremzedeler için 115 milyar TL toplandığı belirtilmesinin ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın 85 milyar TL toplandığını açıkladığını belirterek aradaki farkın nerede olduğunu sordu.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, televizyon kanallarının ortak yayınından depremzedeler için toplanan ve daha önce 115 milyar 146 milyon TL olduğu açıklanan yardımlar hakkında soru önergesi verdi.

Birgün’ün haberine göre İçişleri Bakanı Ali Yerlikya soru önergesine verdiği yanıtta 85 milyar 697 milyon 129 bin lira bağış toplandığını, bu miktarın 57 milyar 553 milyon 23 bin TL’sinin depremzedelere hane başı ödeme, vefat yardımı, taşınma, kira ödemesi, çadır, konteyner, tuvalet, gıda ve hijyen kolisi alımları için kullanıldığını şeklinde yanıt verdi.

“NEREDE BU PARA?”

Ali Öztunç , Ali Yerlikaya’nın verdiği yanıtta 29 milyar 449 milyon liranın eksik olduğuna işaret ederek “Nerede bu para?” diye sordu.

Öztunç şunları söyledi:

“Nerede bu para. Milyonlarca kişinin önüne çıkıp kişisel reklamlarını yapar gibi milyonlarca lira bağışladığını söyleyen isimler bu millete olan sorumluluklarını yerine getirdi mi getirmedi mi? Bu kişiler kimler? Mutlaka açıklanması lazım. Öte yandan deprem bölgesine yapılan yardımların büyük çoğunluğunun kaynağının bu bağış kampanyasından olduğu anlaşılıyor. İnsanlar evsiz, hayatsız, kimsesiz kaldılar. Peki devlet nerede. Meclis’ten bütçe geçiriliyor. Şuraya şu kadar kaynak ayırdık diye övünüyorlar. Hangisi doğru? Depremin üzerinden bile rant elde etmeye çalışılmak istendiğini düşünmek bile istemiyorum.”

Hatay’da yüzlerce kişinin ölümüne neden olan müteahhit AVM’de depremzedeler tarafından yakalandı

Kaynak: ALINTI (İKTİBAS)