CHP’den İzmir depremi üzerinden Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Bahçeli’ye yanıt

Yayın tarihi: 3 Kasım 2020 Salı 4:42 pm - Güncelleme: 3 Kasım 2020 Salı 4:43 pm

Devlet Bahçeli’nin, İzmir depremi ile ilgili Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef almasına yanıt TBMM CHP Grubu’ndan geldi. Bahçeli’nin merkezi yönetimle yerel yönetim arasına fitne sokma iddiası için “gerçeklikten kopuk” yorumu CHP grubu, “Gerçekler yerine, siyasi nefret üretmeye çalışmayı tercih etmek, aynı grup toplantısında ifade edilen ‘coğrafyayı vatan yapan ruhumuzu kaybederiz’ düşüncesiyle taban tabana zıttır” denildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, İzmir depremi ile ilgili CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef almasına yanıt TBMM CHP Grubu’ndan geldi.  CHP TBMM Grubu adına yapılan yazılı açıklamada, 30 Ekim 2020 tarihinde gerçekleşen depremin ardından, Kılıçdaroğlu’nun inceleme ve yönlendirmelerde bulunmak üzere ertesi gün İzmir’e gittiği anımsatıldı.

“KILIÇDAROĞLU ÇALIŞMALARIN ETKİLENMEMESİ İÇİN ZİYARETİNİ KISA TUTMUŞTUR”

Açıklamada, “Genel Başkanımız, arama ve kurtarma çalışmalarının yürütüldüğü noktaları ziyaret etmiş, çalışmaların olumsuz etkilenmemesi amacıyla da ziyaretlerini çok kısa tutmuştur. Genel Başkanımızın gösterdiği hassasiyet, tam anlaşılamamış, bazı çevrelerce ‘alanda bir dakika bile kalmadı’ gibi haksız eleştirilere de hedef olmuştur” değerlendirmesi yapıldı.

Kılıçdaroğlu’nun ziyareti ile ilgili Bahçeli’nin “Merkezi yönetim ile yerel yönetimler arasına fitne sokmakla, ayrım varmış gibi sunmakla neyi amaçlamaktadır?” sözlerine ise şu yanıt verildi:

“Ziyaret ile ilgili gündeme getirilen; ‘partizanlık’ ve ‘merkezi yönetim ile yerel yönetimler arasına fitne sokmak’ suçlamaları, gerçeklikten kopuktur. Genel Başkanımızın, alan ziyaretlerinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Toros Kriz Merkezi’nde yaptığı açıklama okunduğunda; Genel Başkanımızın, deprem yaralarının sarılması, arama ve kurtarma faaliyetleri için çaba gösteren her kesim ve kuruma teşekkür ettiği açıkça görülebilecektir.”

“GERÇEKLER YERİNE, SİYASİ NEFRET ÜRETMEYE ÇALIŞMAK…”

Kılıçdaroğlu’nun İzmir’deki depremin yaralarının sarılabilmesi için özveriyle çalışma yürüten tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ettiği hatırlatılan açıklamada, “Basit bir araştırma ile ulaşabilecek gerçekler yerine, siyasi nefret üretmeye çalışmayı tercih etmek, aynı grup toplantısında ifade edilen ‘… coğrafyayı vatan yapan ruhumuzu kaybederiz’ düşüncesiyle taban tabana zıttır” ifadeleri kullanıldı.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Kılıçdaroğlu, Toros Kriz Merkezi’nde yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti:

“Sadece belediye ekiplerimiz değil AFAD’ın ekipleri de jandarma ekipleri de bu konuda olağanüstü bir çaba sergiliyorlar. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı olarak çabaya katkı veren ya da bu çabayı sergileyen, İzmir’e katkı veren bütün kamu görevlilerine yürekten teşekkür etmeyi de bir görev biliyorum. Umarım kısa süre içerisinde yerelle merkez arasında kurulacak sağlıklı bir diyalogla pek çok sorun aşılmış olur.”

Bahçeli, İzmir depremi üzerinden CHP’ye yüklendi