Bahçeli, İzmir depremi üzerinden CHP’ye yüklendi

Yayın tarihi: 3 Kasım 2020 Salı 10:58 am - Güncelleme: 3 Kasım 2020 Salı 11:37 am

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında İzmir depremi üzerinden CHP yüklendi. Bahçeli, “CHP Genel Başkanı’nın depremden bir gün sonra afet alanına gitmesi mücadelenin merkezine İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni yerleştirmesi gafilliktir” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, İzmir depremi üzerinden CHP’ye yüklendi.

“CHP Genel Başkanı’nın depremden bir gün sonra afet alanına gitmesi mücadelenin merkezine İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni yerleştirmesi gafilliktir” diyen Bahçeli, “Ölüm bu kadar ucuz olmamalıdır. Keşke riskli binalarda oturmak tercih edilmeseydi” ifadesini kullandı.

Bahçeli’nin açıklamaları şöyle:

“Acılara birlikte göğüs gerdiğimiz sürece daha güçlü millet oluruz. Tüm suçu 2020’ye yıkmak kolaycılıktır. Keşke riskli binalarda oturmak tercih edilmeseydi. Betondan, demirden çalan insan müsveddelerine zamanında tepki gösterilseydi. Ölüm bu kadar ucuz olmamalıdır. İzmir’deki depremi siyaset malzemesi yapanlar bu vatana sevgiyle bağlanmayanlardır. İzmir’imize gavur diyenler bu vatana kasıt etmiş hainlerdir.

Kimsenin evi hasarlı mı diye sorulmazken bu CHP’lilerin asılsız temelsiz sözlerinin maksadı nedir? Devleti suçlamakla, mücadeleyi sulandırmakla amaçlanan nedir? Mesnetsiz iddialar deprem mağduru vatandaşlarımıza haksızlık değil midir? CHP yönetimine soruyorum, sizde hiç mi vicdan kalmadı? Bu kadar mı küçüldünüz, bu kadar mı düştünüz?”

“CHP GENEL BAŞKANI’NIN BAŞI GÖĞE Mİ ERMİŞTİR?”

“CHP Genel Başkanı’nın depremden bir gün sonra afet alanına gidip siyaseti propagandaya heves etmesi gafillik, ahlaki çarpıklık ve siyaset ayıbıdır. İzmir feryat ederken partizanlık yapmak Kılıçdaroğlu’na ne kazandırmıştır? Başı göğe mi ermiştir? Bu nasıl bir sorumsuz üsluptur? Başı göğe mi ermiştir? Bu nasıl bir sorumsuz üsluptur? İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın üstüne düşen görevleri yapması lütuf mudur? Merkezi yönetimler ile yerel yönetimler arasında ayrım varmış gibi yapmak neyi amaçlamaktadır? Kılıçdaroğlu ve yakın çevresi istismarın dibini boylamıştır.

CHP Genel Başkanı’nın depremden bir gün sonra afet alanına gitmesi mücadelenin merkezine İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni yerleştirmesi gafilliktir. Deprem enkazı üzerinde siyaset yapayım derken hamaset çukuruna yuvarlanmışlardır.

“CADI OLMAK İÇİN BAYRAMA İHTİYAÇ YOKTUR”

“Boğaz’a nazır mekânlarda Cadılar Bayramı düzenleyip, vur patlasın çal oynasın demek en hafif tabirle pespayeliktir. Cadı olmak için bayrama ihtiyaç yoktur. Şımarık bir şekilde hastalığı bulaştırmak cinayet olmayacak mıdır?”