Erkan Baş’tan İmamoğlu kararına tepki! ‘Bu karar doğrudan Saray’dan alınmıştır’

Yayın tarihi: 16 Aralık 2022 Cuma 8:13 pm - Güncelleme: 16 Aralık 2022 Cuma 8:19 pm

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezası hakkında, “Bu karar doğrudan Saray’dan alınmıştır” dedi.

Türkiye İşçi Partisi(TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, TBMM’de bir basın toplantısı düzenledi. Erkan Baş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezasına tepki gösterdi.

Kararın “doğrudan Saray’dan alındığını” öne süren Baş, “Herhalde dünyada bir örneği yok iki kere seçilmiş bir belediye başkanının bir de üstüne siyasi yasak kararı alınması aslında tabloyu tamamlıyor. Biz karar açıklandığı anda söylemiştik. Bir kez daha söyleyelim: Hiç kimse buna bir mahkeme kararı demesin. Yani sanki ortada mahkeme varmış, kararı verenler de bağımsız hakimlermiş gibi düşünmeye hiç gerek yok. Bu karar doğrudan Saray’dan alınmıştır. Aksini iddia etmek mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLAR DELİLDİR”

Erkan Baş, Gazeteci Barış Pehlivan’ın paylaştığı Ekrem İmamoğlu davasının hakimi Mehdi Komşul’un AKP’li yöneticilerle birlikte yer aldığı fotoğrafların İmamoğlu davasında verilen kararın Saray tarafından verildiğinin delili olduğunu savundu.

Baş, “Şimdi bu bir iddia olarak söylenebilir ama Gazeteci Barış Pehlivan’ın paylaştığı fotoğraflardan öğrendiklerimiz aslında bunun delili gibi ve daha önemlisi AKP’nin basit bir siyasi parti olmadığını, iktidarda kalabilmek için her şeyi altını çizerek söylüyorum her şeyi yapabilecek bir örgüt olduğunu bir kez daha gösterdi” şeklinde konuştu.

İmamoğlu’nun hakimi ve savcısının AKP’lilerle fotoğrafları çıkmıştı! Erişim engeli getirildi