Siyasilerden ilk tepki: İyisi mi kapatın Merkez Bankası’nı!

Yayın tarihi: 7 Kasım 2020 Cumartesi 8:21 am - Güncelleme: 7 Kasım 2020 Cumartesi 11:23 am

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal görevden alınarak eski bakan ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal’ın atanması kararına ilk tepki CHP PM üyesi Eren Erdem’den geldi. Erdem, “İyisi mi kapatın Merkez Bankasını… Nasılsa bir işe yaramıyor artık; rezervi de bitti…” dedi. Ahmet Davutoğlu, “Arabanın motorunda sorun var lastiği değiştirip çare arıyorsunuz” yorumunu yaptı.

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal görevden alındı. Merkez Bankası Başkanlığına Maliye eski bakanı, Cumhurbaskanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal atandı.

Karara CHP’den ilk tepkiyi PM üyesi Eren Erdem tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından kararı eleştiren Erdem, “Piyasa kurallarına göre davrananı görevden alır. Sarayın kurallarına göre davrananı da görevden alır. İyisi mi kapatın Merkez Bankasını… Nasılsa bir işe yaramıyor artık; rezervi de bitti… Az kaldı dostlar! İlk seçimde tüm bu kepazelik son bulacak… Türkiye normalleşecek… İstanbul’da, Ankara’da, Antalya’da, Adana’da, Mersin’de ve 31 Mart’ın tüm kalelerinde nasıl yenildiyse; ilk seçimde yine yenilecek! Türkiye nefes alacak… Az kaldı” ifadelerini kullandı.

DAVUTOĞLU: MOTORDA SORUN VAR, LASTİK DEĞİŞTİRİYORSUNUZ

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Ekonomide yangın var! Son 16 ay içinde ikinci kez Merkez Bankası başkanı değişti!” diyerek, “Arabanın motorunda sorun var lastiği değiştirip çare arıyorsunuz. Bu güzel ülkeye yazık ediyorsunuz” yorumunu yaptı.

Merkez Bankası Başkanı görevden alındı!