CHP’den “utanç davası” tepkisi! “Rezaletin üzerinin kapatılmasına izin vermeyeceğiz”

Yayın tarihi: 30 Ocak 2023 Pazartesi 8:32 pm - Güncelleme: 30 Ocak 2023 Pazartesi 8:58 pm

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, H.K.G. davasında erteleme kararı verilmesine tepki göstererek, “Ayyuka çıkan bu rezaletin üzerinin kapatılmasına izin vermeyeceğiz. Adalet sağlanana kadar mücadele etmekten asla vazgeçemeyeceğiz” dedi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, İsmailağa tarikatına bağlı Hiranur Vakfı Kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin altı yaşındayken “evlendirilerek” cinsel istismara maruz bırakılması davasında kapalı duruşma ve yayın yasağı getirilerek duruşmanın ertelenmesine tepki gösterdi.

Aylin Nazlıaka, “Mahkeme, H.K.G. davasında kapalı yargılama ve yayın yasağı kararı aldı. Salon boşaltıldı. Dava öncesi, iddianameyi hazırlayan İstanbul Anadolu Adliyesi Savcısı Ercan Ateş’in görev yerinin değiştirilmesine hükmeden karanlık zihniyet, davayı gizleyerek kamuoyundan kaçırmaya çalışıyor. Ayyuka çıkan bu rezaletin üzerinin kapatılmasına izin vermeyeceğiz. Bu sadece H.K.G.’nin değil, hak gaspına uğrayan on binlerce çocuğun ve kadının davasıdır. 27 Şubat’ta, ‘adalet’ çağrımızı yinelemek için duruşma salonunda olacağız. Adalet sağlanana kadar mücadele etmekten asla vazgeçemeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Nazlıaka ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adalet Bakanlığı’nın önüne yaptığı yürüyüş nedeniyle duruşma tarihinin erkene çekildiğini ve kamuoyu baskısı nedeniyle Yusuf Ziya Gümüşel ve H.K.G. ile “evlendirilen” Kadir İstekli’nin tutuklandığını söyledi.

Yayın yasağı getirilen ‘utanç davası’ 27 Şubat’a ertelendi