CHP’den Erdoğan’a yanıt: Sandıkta devrileceğini anlaması güzel

Yayın tarihi: 26 Aralık 2022 Pazartesi 6:04 pm - Güncelleme: 26 Aralık 2022 Pazartesi 6:04 pm

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Bizim yaptıklarımızı yıkacaklar” diyen AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt olarak, “Erdoğan’ın artık sandıkta devrileceğini anlaması güzel. Milletin yerine neyi koyacağını da görmüş. Ama bu “yıkıp, yakma işi” nedir; onu anlamadık. Biz yıkmaya değil, yapmaya geliyoruz” dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrasında bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Öztrak düzenlediği basın toplantısında AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Amaç ne, Erdoğan’ı ve onun şahsında Cumhur İttifakı’nı devirmek. Peki, gelince ne yapacaklar. Bizim yaptıklarımızı yıkacaklar, her şeyi eskiye döndürecekler. Bunun için yurt dışına gidip ekonomiyi tefecilere teslim etme sözü verdiler. Terör örgütlerinin uzantıları ile masa altında el sıkışıp güvenliği onlara teslim etme sözü verdiler. Sınırlarımızı taciz edenlerin ayaklarına kadar gidip güvenlik kazanımlarımızdan vazgeçme sözü verdiler. Küresel savaş baronlarına savunma sanayiimizi çökertme sözü verdiler. Ülkemizin yükselen siyasi ve diplomatik gücüne göz dikenlere geri çekilme yeniden içe kapanma sözü verdiler” sözlerine yanıt verdi.

“BİZ YIKMAYA DEĞİL YAPMAYA GELİYORUZ”

“Erdoğan, verdiği sözün yarısını bile tutamadı. Erdoğan, ‘2023’te kişi başına gelirimizi 25 bin dolara yükselteceğine’ söz verdi. 2011’de bu sözü millete verdiğinde, Türkiye’de kişi başına gelir 11 bin 289 dolar idi. Şimdi imzaladığı Cumhurbaşkanlığı Programında, ‘2023’te kişi başına gelir, 10 bin 71 dolar olacak’ diyor. Milleti 2011’deki gelirinin bile gerisine götürdü. 2011’den bu yana Milletin geliri yerine, Sadece Saray ve şürekâsının geliri arttı” diyen Öztrak şunları kaydetti:

“Erdoğan’ın artık sandıkta devrileceğini anlaması güzel. Milletin yerine neyi koyacağını da görmüş. Ama bu “yıkıp, yakma işi” nedir; onu anlamadık. Biz yıkmaya değil, yapmaya geliyoruz. Taş üstüne taş koymaya geliyoruz. Ama mademki gelince biz ne yapacağız, merak etmiş. Bunu öğrenmek, bir seçmen olarak da hakkıdır. Anlatalım. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, memleketimizi ilkin feraha, sonra da refaha kavuşturmaya geliyoruz”

Erdoğan’ın çocukları amcalarının gemicilik şirketini devraldı