CHP’den Erdoğan’a ‘haysiyet fukarası, sefil, gafil, namert, zavallı’ yanıtı

Yayın tarihi: 23 Kasım 2022 Çarşamba 10:50 pm - Güncelleme: 23 Kasım 2022 Çarşamba 10:52 pm

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında söylediği “haysiyet fukarası, sefil, gafil, namert, zavallı” sözlerine yanıt verdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik “haysiyet fukarası, sefil, gafil, namert, zavallı’ kelimelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Erdoğan’a karşılık verdi.

“SENSİN SEFİL”

Altay, şunları söyledi:

Cumhurbaşkanı, ‘Türkiye’nin finansmanını uyuşturucu parasıyla sağladığını söyleyen haysiyet fukarasıdır’ demiş. Tam öyle söylemedi Bay Kemal ama ben sana haysiyet fukaralığını söyleyeyim. Asıl haysiyet fukaralığı, Varlık Barışı Kanunu ile Türkiye’ye giren 82 milyar 618 milyar dolar paranın kaynağını açıklamaktan imtina etmektir. Konusu suç olabilecek kaynağı belirsiz paraları devletin kasasına sokarak, sonra muhalefete çamur atarak bu işin içinde sıyrılamazsın Erdoğan. Bir haysiyet fukaralığı var. Yönettiği devlette, 2012’de 156 milyar dolar olan temiz ve kayıtlı para, sayesinde 48 milyara düştü. 108 milyar temiz para kaçtı. Sen de cari açığı kapatmak için konusu suç olan parayı Türkiye’ye getirdin kardeşim. Haysiyet fukaralığı, konusu suç olan parayı Türkiye’ye getirmek, ‘Bu paralarla ilgili araştırma ve soruşturma yapılamaz’ diye kanun çıkarmaktır. ‘Vergi incelemesi yapılamaz’ diye konusu suç olan paraya kanun çıkarırsan tam da haysiyet fukarası olursun.

Sensin sefil. Sermaye Piyasa Kurulu ve borsa üzerinden dönen rüşvet çarkları sonucu iki danışmanını görevden aldın. Orta yerde adı geçen bir milletvekilin var. Asıl sefillik, görevden aldığın danışmanları hakimin önüne atmamaktır.

Ne demiş; ‘Devletimin ülkesini mafyaya teslim ettiğini söyleyen zavallı’. Senden büyük zavallı var mı ya? Sen daha Süleyman Soylu’ya 10 milyon doları alan AK Parti MKYK üyesinin kim olduğunu soramıyorsun ya. Süleyman Soylu şantajı bana yapmadı, sana yaptı. Zavallı sensin. Evet, Türkiye Cumhuriyeti devleti maalesef mafya ile iç içe geçmişlik halindedir. Asıl sefillik, zavallılık, haysiyetsizlik, buna göz yummaktır. Senden büyük gafil olur mu? Amerikan başkanı seni malvarlığıyla tehdit etti, ağzını açamadın. Bay Kemal’e söylediğin sözleri sana gerekçeleriyle iade ediyorum. Söylediklerinle kendini tarif etmişsin, nokta.

Merkez Bankası’nın içini boşalttın sen ya. Açıklamış, 120 milyar dolar brüt rezerv, 180 milyar dolar borç var Erdoğan. Seni kandırdılar mı bilmiyorum ama bu kadar da bilirsin ekonomi uzmanı olarak. 55 milyar dolar, vallahi de billahi de Merkez Bankası rezervleri eksidedir. Bu senin eserin Erdoğan.

Kılıçdaroğlu Erdoğan’a dava açıyor!

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na art arda hakaretler: Haysiyet fukarası, sefil, gafil