CHP’den Binali Yıldırım’a ‘FETÖ’ tepkisi! “Türkçe Olimpiyatları’na biz katılmadık”

Yayın tarihi: 15 Eylül 2022 Perşembe 3:16 pm - Güncelleme: 15 Eylül 2022 Perşembe 4:49 pm

CHP’li Özgür Özel, muhalefet partilerine ‘FETÖ’ imasında bulunan AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’a, “Türkçe Olimpiyatları’na gidip de Hoca Efendi güzellemeleri yapan zihniyet çıkıp da bize bu lafları etmeyecek. Ne istedilerse verenler oturacak, ayıbıyla susacaklar. Ayıbınla otur, haddini bil” sözleriyle tepki gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ın dün yaptığı ‘FETÖ ve muhalefet’ açıklamalarına sert tepki gösteren Özel, “Türkçe Olimpiyatları’na gidip de Hoca Efendi güzellemeleri yapan zihniyet çıkıp da bize bu lafları etmeyecek. Ne istedilerse verenler oturacak, ayıbıyla susacaklar. Haddini bil, bu lafları geri al, düzelt.” diye konuştu.

Sinop’un Durağan ilçesinde dün vatandaşlarla bir araya gelen AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, FETÖ’nün muhalefet ile iş birliği içinde olduğunu ima ederek, “Okyanus ötesi, ‘Biz darbe denedik olmadı. Vesayetler uyguladık olmadı. Terör örgütlerini harekete geçirdik olmadı. Tayyip Erdoğan’ı indiremedik. Şimdi biz muhalefet oluşturacağız, 6+1 yapacağız. Tayyip Erdoğan’ı al aşağı edeceğiz’ diyor.” ifadelerini kullandı

“HADDİNİ BİL, AĞZINDAN ÇIKANI KULAĞIN DUYSUN”

Özel, Yıldırım’ın ‘FETÖ’ imasına sert sözlerle tepki gösterdi. AKP’li siyasetçilerin FETÖ’nün düzenlediği Türkçe Olimpiyatları’na katıldıklarını ve FETÖ’ye yönelik övgülerini hatırlatan Özel şunları söyledi:

“AKP Başkanvekili Binali Yıldırım dün Sinop’taydı. Başbakanlık ve Meclis Başkanlığı yapmış bir kişilikten beklemezsin ama Tayyip Erdoğan’ın vekili olunca aynı zehirli dil, iftiralar, hakaretler Binali beye de sirayet etmiş. Çıkmış Durağan ilçesinde, adım adım takip ediyoruz nerede ne söylediklerini. ‘Okyanus ötesindekiler şunu yaptı, darbe yapmaya kalktı, şimdi de muhalefet oluşturacağız 6+1 yapacağız Tayyip Erdoğan’ı alaşağı edeceğiz’ diyor. Biz de sana yazıklar olsun diyoruz. Haddini bil diyoruz. Ağzından çıkanı kulağın duysun diyoruz. Seni bu iftiradan, hakaretten men ederiz diyoruz. Cumhuriyetin kurucu partisine, ülkenin anamuhalefet partisine ettiği lafa bak. Ben değilim Binali bey, sensin Türkçe Olimpiyatları’nda mikrofonu iki elle tutup Pensilvanya’ya seslenen. Biz de yok böyle birisi. Türkçe Olimpiyatları’na gidip de Hoca Efendi güzellemeleri yapan zihniyet çıkıp da bize bu lafları etmeyecek. Ne istedilerse verenler oturacak, ayıbıyla susacaklar”

“LAFLARINI GERİ AL, BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYIZ”

“Kendi icat ettiğiniz milatla, 17-25’ten kendini aklayıp, öncesindeki rezilliklerin üstüne oturmak yok. Sus, ayıbınla otur haddini bil. Seni, bu ülkenin, bu milletin yüzde 65’inin umut bağladığı muhalefet partilerine saldırmaktan, hakaretten ve iftiradan men ederiz. Haddini bil, bu lafları geri al, düzelt. Muhabir yanlış mı yazdı dersin, Anadolu Ajansı’na mı suç atarsın, yoksa gerçekten hak ettiğimiz gibi temiz bir dille özür mü dilersin… Ama bunun peşini bırakmayız”

ERDOĞAN’A TUNÇ SOYER TEPKİSİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i hedef alan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt veren Özel, “Tunç Soyer’e ‘hadsiz, ahlaksız’ dedi. Döndü dedi ki ‘Bunun babası da aynıydı’. Ölmüş babaya küfretmek bu toprakların kültüründe, örfünde var mı kardeşim. Bu mu sizin örfünüz? Bu mu sizin muhafazakar tavrınız? Bu arsızlığı mı muhafaza ediyorsunuz bünyenizde? Yazıklar olsun. Sıkı yönetimde savcılık yapmış diye ağzına geleni söylüyor. Ona bakarsan Fethullah Gülen’e de ilk hapis cezasını vermiş. Orası mı dokundu? Sıkı yönetimde aldığı kararlardan dolayı eleştiriyorsunuz. Hayırıyla, sevabıyla o defter burada kapandı. Vefat etmiş bir babaya hakaret etmek, bu toprakların örfünde, adetinde yok kardeşim. Ayıptır, yazıktır, günahtır. Bundan öte size ne söyleyelim. Bu nasıl bir iştir?” şeklinde konuştu.

TOKİ ELEŞTİRİSİ

Sosyal konut projesiyle ilgili iktidara eleştiri yönelten Özel, “Murat Kurum, her çıktığı yayında bir pot kırınca, bizim de her gün ona söyleyecek bir sözümüz oluyor ister istemez. Birincisi o büyük sosyal konut projesini AKP yapacak olsa ‘aman ha’ derim. Dün söylediğim 55 bin kişiye konutunu vermemiş TOKİ. Derim ki bir önceki toplu konutta da 250 bin konut vardı, kaçı alındı, kaçı yapıldı? N’oldu o toplu konut projesi” ifadeleriyle TOKİ toplu konutlarının akıbetini sordu.

Özgür Özel’den Tunç Soyer’i hedef alanlara: O laf Atatürk’e ait