CHP’den artan kiralara karşı Meclis araştırması önerisi

Yayın tarihi: 4 Ağustos 2022 Perşembe 12:19 pm - Güncelleme: 4 Ağustos 2022 Perşembe 12:19 pm

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kiraların ve satılık daire fiyatlarının yükselmesi nedeniyle Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi. CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, “Yılbaşından bu yana satılık konut fiyatları yüzde 185, kiralık konut fiyatları ise yüzde 185 oranında artış göstermiştir” dedi.

CHP sürekli artış gösteren kira ve satılık konut fiyatları için Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi. Önergeyi hazırlayan CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, “asgari ücretin 5 bin 500 TL olduğu ülkemizde bir çalışanın ev alması imkansız hale gelmiştir. Ülkemizde konut kiraları ve ev fiyatlarının fahiş bir şekilde artmasının nedenlerinin belirlenmesi, alınabilecek önlemlerin tespit edilmesi, barınma krizinin önüne geçmek amacıyla Meclis Araştırması açılmalıdır” dedi.

Önergede ev sahipliği ve kiracı oranlarına, TOKİ’nin son 20 yılda ürettiği sosyal konut sayısına, yabancılara yapılan konut satışına yer verildi. Konu hakkında Meclis araştırması açılmasının gerekli olduğu vurgulandı.

Fahiş kiralar tersine göç başlattı!