CHP’den 1 Mayıs’ta Taksim çağrısı

Yayın tarihi: 18 Nisan 2024 Perşembe 11:01 am - Güncelleme: 18 Nisan 2024 Perşembe 11:01 am

CHP Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, Anayasa Mahkemesi’nin kararını hatırlatarak 1 Mayıs’ta Taksim’e çağrı yaptı.

DİSK’in ‘1 Mayıs’ta yüzümüzü Taksim’e dönüyoruz’ açıklamasından sonra CHP’de 1 Mayıs için Taksim’e çağırı yaptı. CHP Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu konudaki tavrımızı açık ve net olarak ilan ediyoruz. ‘Taksim Meydanı, emekçilerin ortak hafızasıdır’ diyerek 1 Mayıs yasağına ilişkin kararı kaldıran Anayasa Mahkemesi’nin 12 Ekim 2023’te almış olduğu kararın uygulanması çağrısını yapıyoruz. Hukuksuz yasak kararında ısrar edilmemesini, meydanın tarihine ve değerine uygun şekilde emekçilere açılmasını istiyoruz. Öyle sınırlı sayıda kişiyle, sembolik bir izin değil, meydanın milyonlara açılmasını istiyoruz. Sendikaların ve demokratik kitle örgütlerinin bu konudaki çağrılarına biz de destek veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve il örgütünün, İstanbul Valiliği ile görüşme gerçekleştireceğini bildiren Taşcıer, “Partimizin Taksim konusundaki talebini, beklentisini iletecekler” dedi.

Sendikalar ve meslek örgütlerinden 1 Mayıs’ta Taksim çağrısı

“YAŞAMAYA EVET HAYATTA KALMAYA HAYIR”

Taşcıer, “Bugün örgütsüz hale getirilip yalnızlaştırılmak istenilen işçi sınıfını, 17 bin lira ile hayata tutunmaya çalışan asgari ücretlileri, Kadro alamayan taşeron işçileri, güvencesiz çalışan emekçileri, çıraklık ve staj mağdurlarını, ektiğinin karşılığını alamayan çiftçileri, bugün de batmadık diye dua eden esnafımızı, 10 bin lira ile ölüm sınırında mücadele veren emeklilerimizi, atanamayan öğretmenlerimizi, her geçen gün daha da kötüye giden ekonomiye, ranta, çifte standarda, baskı ve sömürü düzenine artık yeter diyen herkesi 1 Mayısta alanlara bekliyoruz. Tüm emekçileri bir arada durmaya, omuz omuza haykırmaya, hakkı olanı alabilmek için ses yükseltmeye davet ediyoruz. Yaşamaya evet, hayatta kalmaya hayır demek için 1 Mayıs’ta meydanlara diyoruz” diye konuştu.

Kaynak: TELE1