CHP’de yerel seçim planlarına ‘anket’ ayarı

Yayın tarihi: 27 Kasım 2023 Pazartesi 6:16 am - Güncelleme: 27 Kasım 2023 Pazartesi 6:16 am

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, aday belirleme sürecinde yedi farklı oluşumla memnuniyet anketleri yapacaklarını söyledi. Anket çalışmasının hem CHP’li belediyelerde hem de kazanma umudunun yüksek olduğu yerlerde yapılacağını belirt

CHP lideri, bugünden itibaren sahaya çıkacaklarını ve memnuniyet anketi yapacaklarını söyledi. “Vatandaşın gönlünde olan, partisini ileriye taşımış olan, seçildiğinde yaptığı işlerle ileride olan bütün belediye başkanlarımız bizim de gönlümüzde” dedi.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; Özel sözlerine şöyle devam etti:

“Yedi birim anket yapacak. Çıkan sonuçlar hem elektronik ortamda hem yapay zekâ marifetiyle değerlendirilecek. Anketler sonrası kazanacak adaylar arasında kadın adaylarımız varsa tavrımızı onlardan yana koyacağız. Eğer birden çok aday kazanıyorsa kararı mutlaka örgütümüzle birlikte vereceğiz.”

Özel konuşmasında “Başarmaya mecbur olduğumuz bir süreci yöneteceğiz. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilan ettiği bizim de sahiplendiğimiz üç büyükşehir adayımız (Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Özlem Çerçioğlu) dışında kimseye verilmiş sözüm yok” dedi.

Örgüt denetiminde önseçim vurgusu yapan Özel, “Önseçimden vazgeçmek diye bir şey yok. Aday belirlenirken doğru yöntem, önseçim diyorsanız bu olacak. Ön seçimden bir adım geri atmadık, atmayacağız da” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel’den içinde iki Türk kaptanın olduğu kaçırılan gemi hakkında flaş açıklama

 

Kaynak: TELE1