CHP ve TİP seçimde işbirliği için heyet oluşturuyor

Yayın tarihi: 24 Ocak 2024 Çarşamba 4:36 pm - Güncelleme: 25 Ocak 2024 Perşembe 7:04 am

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve TİP Genel Başkanı Erkan Baş CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi. CHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre iki parti arasında seçim işbirliğine yönelik bir çalışma heyeti oluşturuldu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş ile bir araya geldi. Baş’a, TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil eşlik etti. Baş ve Kadıgil CHP Genel Merkezi’nde CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel tarafından karşılandı. Görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü. Görüşmeye ilişkin basın açıklaması yapılmadı.

Baş ve Kadıgil’i, binadan yine Deniz Yücel uğurladı.

TOPLANTI İPTAL EDİLDİ

Birgün’de yer alan habere göre, ikilinin görüşmesinin ardından yapılması planlanan ortak açıklama yapılmadı. CHP basın birimi, ortak açıklama için televizyon kanallarına gönderdiği bilgilendirmeyi geri çekti. Genel Merkezde ortak açıklama için hazırlanan kürsü kaldırıldı.

İŞBİRLİĞİ HEYETİ OLUŞTURULDU

Görüşmede ülke gündemi, tutuklu Hatay Milletvekili Can Atalay’ın durumu, yaklaşan yerel seçim süreci değerlendirildi.

CHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre iki parti arasında seçim işbirliğine yönelik bir çalışma heyeti oluşturuldu. İki parti, görüşmede, yerel seçimlerde muhalefete ve sola kaybettirmeyecek bir tutum alma konusunda fikir birliğine vardı.

Oluşturulan çalışma heyetinin bu kapsamda işbirliği imkanlarını değerlendireceği ve partilerin kısa sürede yeniden bir araya geleceği bildirildi.

Özgür Özel Uğur Mumcu’nun faillerini hatırlattı: Gün gelecek o tuğlayı çekeceğiz hepsi altında kalacak

Kaynak: TELE1