CHP ve İYİ Parti milletvekilleri maaşlarını bağışladı

Yayın tarihi: 9 Şubat 2023 Perşembe 3:51 pm - Güncelleme: 9 Şubat 2023 Perşembe 5:01 pm

CHP ve İyi Parti, Twitter üzerinden açıklamada bulunarak iki partinin tüm milletvekillerininbir aylık maaşlarını depremzedelere destek için göndereceğini duyurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti, Twitter hesapları üzerinden tüm milletvekillerinin merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden etkilenen depremzedelere destek için Şubat ayı maaşlarını bağışlayacağını açıkladı.

10 ili yıkan deprem felaketinde dördüncü gün! Zaman azalıyor ölü sayısı artıyor

CHP’den yapılan açıklama şöyle:

“Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde, tüm milletvekillerimiz bu ayki milletvekili maaşlarını, afet bölgesindeki depremzedelere destek olarak gönderme kararı almıştır. Bu felaketi dayanışmayla aşacağız”

İYİ Parti’den yapılan açıklama ise şöyle:

“İYİ Parti TBMM Grubumuz ve milletvekillerimiz depremden etkilenen vatandaşlarımızın ihtiyaçları için kullanılmak üzere ilk olarak birer maaşlarıyla yardımda bulunma kararı almışlardır. Her bir vatandaşımız, her bir evladımız bizim için milli bir sorumluluk milli bir vazifedir”

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, ise şunları söyledi:

“Çok önemli bir deprem ile Türkiye karşı karşıya kalmıştır. Ciddi sayıda vefat eden vatandaşlarımız var. İnsanlarımız enkaz altında. Mağdur olan binlerce, yüz binlerce insanımız var. Böyle bir zamanda Türkiye birlikte ve beraberlik içerisinde. Bütün milletimiz elinde nesi var, nesi yoksa seferber etmiş durumda.

Biz de CHP olarak Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde bu ayki maaşımızın tamamını depremzedelerin acil ihtiyaçlarını karşılamak üzere bağışlamış durumdayız. Bununla ilgili gerekli harcamaların nereye, hangi ihtiyaçlara yapılacağı konusunda çalışmalar başlatılmıştır. Allah bir daha bize böyle bir acıyı yaşatmasın.”