CHP Sözcüsü Yücel: AKP ve MHP’den devralınan belediyelerin borç yükü 100 milyar lira

Yayın tarihi: 19 Nisan 2024 Cuma 8:33 pm - Güncelleme: 19 Nisan 2024 Cuma 8:34 pm

Haber: Özlem Aktürk

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, “AKP ve MHP’den devralınan belediyelerin borç yükü 100 milyar lira. Kasaları bomboş. İsraf olağanlaşmış” dedi.

CHP Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, CHP Genel Merkezi’nde toplanan PM sırasında basın açıklamasında bulundu. Yücel, CHP’nin KP ve MHP’den devralınan belediyelerin borç yükünün 100 milyar lira olduğunu söyledi.

Yücel şu ifadeleri kullandı:

“AKP ve MHP’den devralınan belediyelerin borç yükü 100 milyar lira. Kasaları bomboş. İsraf olağanlaşmış. Gereksiz harcama rekoru kırılmış. Sadece birkaç belediyenin durumunu anlatmak bile genel tablonun ne kadar vahim olduğunu gösterecektir. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin borcu 11 milyar Lira. İstanbul Sancaktepe Belediyesi 2 milyar lira,  Kütahya Belediyesi 1 milyar 700 milyon lira, Kilis Belediyesi: 502 milyon lira, 85 bin nüfuslu Edirne Keşan Belediyesi’nin borcu 483 milyon lira, 65 bin nüfuslu Antalya Kaş Belediyesi; 400 milyon lira borcu var. 43 bin nüfuslu İzmir Kiraz Belediyesinin borcu 332 milyon lira.

Bu örnekleri çoğaltmak mümkün. Bir de 78 yıl sonra kazandığımız Manisa’da bir soygun hikayesi var ki akıllara zarar. Seçimlere 3 hafta kala Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden 1 milyon lirası kuruyemiş faturası olmak üzere, toplam 416 milyon 587 bin lira harcama yapılıyor. Manisa’yı 15 yıldır yöneten MHP’li Manisa Büyükşehir belediye Başkanı seçimi kaybedince, belediye başkanımız Ferdi Zeyrek’e devir teslim yapılmadan, apar topar belediyeye fatura girişi yapıp, bürokratlar üzerinden, bürokratlara baskı yaparak belediye kasasından, 130 milyonu belediye şirketi MASKİ üzerinden, 480 milyonu ise Belediye’den olmak üzere toplam 610 milyon lira ödeme yapmaya çalışıyor. Ve Manisa Büyükşehir Belediye başkanımız Sayın Ferdi Zeyrek bu soygun girişimini ifşa ederek engelliyor. İşte 22 yıllık AKP iktidarının kurmuş olduğu ve sonradan MHP’nin de yanaşarak sebeplendiği ve ortak olduğu soygun düzeninden birkaç çarpıcı örnek.”

İstiklal Marşı ve Türk bayrağı iddiası! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirdi

Kaynak: TELE1