CHP PM Üyesi Uzun’dan “Hizbullah gerçeği” videosu: Karar ver hangi Türkiye?

Yayın tarihi: 19 Mayıs 2023 Cuma 4:17 pm - Güncelleme: 19 Mayıs 2023 Cuma 4:17 pm

CHP PM Üyesi Pınar Uzun, yayınladığı “Hizbullah gerçeği” başlıklı videoda Hizbullah’ın kanlı eylemlerini hatırlatarak, “Karar ver hangi Türkiye?” dedi.

HÜDA PAR’ın AKP listelerinden milletvekili seçilerek TBMM’ye girmesiyle gündeme gelen Hizbullahla ilgili tartışmalar devam ediyor.

CHP PM Üyesi Pınar Uzun da sosyal medya hesabından “Hizbullah gerçeği” başlığıyla bir video yayınladı. Hizbullah’ın kanlı eylemlerini hatırlatan ve videoda HÜDA PAR Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun konuşmasına yer veren Pınar Uzun, “Karar ver hangi Türkiye?” diye sordu.

“TÜRKİYE’NİN VARLIK YOKLUK REFERANDUMUDUR”

Uzun, videoda şu ifadeleri kullandı:

“Cumhur İttifakı’nın ortağı Hizbullah gerçeğini korkusuzca ele almak zorundayız. Gerici devrimlerle heyecanlanarak büyüyen işkenceci, suikastçı terör örgütlerinin inlerinden yeniden çıkmasını, küllerinden yeniden doğmalarını istemeyen, yalnızca ve yalnızca Cumhuriyet Devrimleri’nin ışığında nefes alabilen milyonlara herkesin borcu var. 28 Mayıs Seçimleri olağan bir cumhurbaşkanlığı seçimi değil, Türkiye’nin varlık yokluk referandumudur.

Bu öyle bir referandum ki karşımızda kadın düşmanlığının en ilkel, en gaddar hali var. Hizbullah’ın domuz bağıyla en az 35 gün işkence ettiği Müslüman Feminist Yazar Konca Kuriş’in cesedinin Hizbullah’a ait mezarevinde bulunduğu bu topraklar buradaydı unutmayın. Haliyle bu geleneğin bugün kadını şiddetin tüm çeşitlerinden koruyan yasalarla savaşmaktan başını kaşıyacak vakti yok, olamaz da.

GAFFAR OKKAN HATIRLATMASI

Bu öyle bir referandum ki 11-12 yaşındaki çocukları istihbarat yapılanmalarında kullanan, işkence odalarında domuz bağları ve beton çivileriyle hafızalara kazınan Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan gibi vatanseverlerin kanını döken azılı katillerle yaşamı, vatanı ve özgürlüğü savunanların referandumudur.

Hür Dava Partisi’nin bizzat Hizbullah terör örgütüne ilişkin ‘tabanlarımız kesişiyor, aynı gelenekten geliyoruz’ dediğini hepiniz duydunuz. Bu, bu yüzden öyle bir seçim ki halkımızın manevi değerlerine kan bulaştıran din istismarcılarıyla Türkiye’nin aydınlık geleceği için mücadele veren iyi insanların bu ülkenin geleceğini tayin etme kavgasıdır.

Karar ver hangi Türkiye?”

TİP’ten ‘Hizbullah’ paylaşımı: 29 Mayıs’ta iktidar ortağı mı olsun?