CHP MYK toplandı! Tek gündem 12 şehit

Yayın tarihi: 25 Aralık 2023 Pazartesi 5:16 pm - Güncelleme: 25 Aralık 2023 Pazartesi 5:17 pm

CHP’de MYK 12 şehit gündemiyle toplandı. Parti kaynakları toplantıda Özgür Özel’in katıldığı şehit cenazesindeki provokasyon ve Kuzey Irak’ta şehit düşen 12 askerin konuşulduğunu aktardı.

CHP MYK bugün saat 12.00’de toplantı. 15.00’te sona eren toplantının gündem maddesi şehitler oldu.

Edinilen bilgiye göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik Manisa’daki şehit cenazesinde düzenlenen provokasyonun konuşulduğu toplantıda ortak bir metin hazırlandı.

“İHMAL VAR MIYDI KİMSE BİLMİYOR”

Konuya ilişkin konuşan CHP’li MYK üyesi, “Ezbere siyaset dönemi artık sona erdi. Birileri sadece Mehmetçik diyecek elbette ama bu şekilde geçiştiremezler.12 ocağa ateş düştü bu ülkede. İhmal var mıydı yok muydu kimse bunu bilmiyor. Tüm yurttaşın bunu bilmeye hakkı var. Bu bir sorun ve bunu çözmek gerektiğini düşünüyoruz. Bir çıkış yaptık bunun da arkasındayız” dedi.

“PROVOKASYONU YAPANLARI İSİM İSİM BİLİYORUZ”

“Şehit cenazesinde Özgür Özel’e yapılanların provokasyon olduğu çok açık” diyen MYK üyesi şöyle devam etti:

“İsim isim biliyoruz. İktidarın söylemiyle eylemi birbirini tutmazken biz CHP’li belediyelerde kültürel etkinlikleri üç gün boyunca iptal ettik. Örgütlerimiz çarşamba günü bir basın açıklaması ile çıkış yapacak. İl ve ilçe başkanlıkları nezdinde bunun yapılmasını doğru buluyoruz. Bu yaşananları bir terör saldırısı olarak nitelendirerek geçmemiz mümkün değil. Ciddi bir ihmal den söz ediliyor. Duygularımız üzerinden bir algı operasyonu yapmaya çalışıyorlar. Derinlemesine araştırılması gereken bir konu. Yarın grup toplantısında özel, buna ilişkin bir mesaj verecek. Hafta içerisinde şu anda kararın almadığımız yeni bir MYK toplantısı olabilir.”

PM ERTELENBİLİR

CHP’li isim PM toplantısı ve aday lansmanlarının ertelenme ihtimali olduğunu bildirdi.

CHP’den ‘ortak bildiri’ eleştirilerine yanıt

 

Kaynak: TELE1